Annons

Annons

Så påverkas din resa till USA av Trumps vinst i presidentvalet

Just nu ser det ut som att Donald Trump tar hem vinsten i amerikanska presidentvalet. CHIC har tagit reda på hur hans seger påverkar din resa till USA.

Det var en jämn kamp mellan Hillary Clinton och Donald Trump under natten men i dag vaknar Sverige upp till en ny värld där Trump med största sannolikhet USA:s nya president.

new york resa trump

Hur påverkas din resa av Trumps vinst i presidentvalet?

Och att Donald Trump blir president skakar om världsekonomin rejält. I skrivande stund är finansmarkanden orolig. Den mexikanska peson rasade med 13 procent mot amerikanska dollarna under morgonen, vilket är det största raset på 20 år, skriver Reuters.

Annons

Relaterat: Airbnb förbjuds i New York – så påverkas du

Men hur kommer dollarn påverkas av Trump som president – och vad händer med din egen USA-resa efter valet? Svaret är ännu diffust, eftersom man fortfarande bara kan spekulera i vad som händer med dollarns värde. Vissa ekonomer menar att USA kan bli billigare i längden, men i och med att den svenska kronan är fortsatt svag lär din resa till USA bli fortsatt relativt dyr.

Läs mer om Trump: De är kvinnorna i Donald Trumps inre krets

Att shoppa från USA över nätet eller att köpa amerikanska märken, till exempel Apple, kan också bli dyrare om dollarn stärks. Vad många också spekulerar i är att det brittiska pundet kan fortsätta ligga lågt i förhållande till dollarn, vilket gör en resa till England fortsatt billig.

Bildspel nedanför – de är kvinnorna i Trumps innersta krets

7
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Läs även:
Så påverkar Brexit din resa till London
Egotripping är nya trenden – för dig som vill resa ensam
Fem tips för att resa lyxigt till budgetpris

Foto: Unsplash, IBL

Annons
Annons

AnnonsLaddar