Annons

Annons

Så räddar du ditt jästa vin med ett enkelt knep




Annons


Med ett enkelt trick kan du rädda ditt jästa vin.


Med ett enkelt trick kan du rädda ditt jästa vin.

Har du någon gång öppnat en flaska vin för att sedan upptäcka att det luktade lite konstigt? Då ska du testa det här väldigt enkla knepet som kan rädda ditt jästa vin.

Allt du behöver är något mindre föremål av koppar som du har rengjort väldigt noga. Lägg föremålet i ditt fyllda vinglas och rör runt det en stund med en sked innan du tar upp det igen.

Anledningen till att detta räddar ditt vin är för att kopparn reagerar med de svavelmolekyler i vinet som har utvecklats när det har fått för mycket syre (och därmed blivit jäst). Kopparn gör att luktfria sulfidkristaller bildas och gör därför vinet drickbart igen!

Läs även:
Carolina Gynning lanserar sitt första vin
Roberto Cavallis lyxiga spritsamarbete
Ben & Jerry’s släpper glass gjord på mandelmjölk

Av: Emelie Anderberg
Foto: All Over Press


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


Annons



Laddar