Annons

Annons

Sahara Hotnights: ”Mode är inte viktigt för oss”
Annons


Sahara Hotnights släpper nytt album den 25 maj.

Josephine, Maria, Johanna och Jenny från Sahara Hotnights.

Sveriges rockdrottningar, Sahara Hotnights, är tillbaka med ett självbetitlat album i vår (25 maj). CHIC.se fick en exklusiv intervju med tjejerna från det stilsäkra bandet som avslöjade sina bästa stil – och secondhandtips.

NAMN: Sahara Hotnights. Maria Andersson, Jennie Asplund, Johanna Asplund och Josephine Forsman.
ÅLDER: 29-32 år.
BAKGRUND: Bandet bildades 1992 när tjejerna endast var 11-12 år gamla i hemstaden Robertsfors. Har sedan dess släppt sju album och turnerat med internationella storheter som The Strokes och The Donnas.
AKTUELLA: Släpper sitt sjunde album, Sahara Hotnights, den 25 maj. Första singeln från albumet, ”Oh´s”, släpptes den 4 april.

Hur viktigt är mode för Sahara Hotnights?
Josephine: Kläder är viktigt, men mode är inte lika viktigt. Sen så är man precis som alla andra, förmodligen styrs man in i olika riktningar vare sig man är medveten eller inte. I och med att man lyssnar mycket på gammal musik så får man klädmässigt mycket inspiration därifrån. Men kläder är absolut viktigt och det är framförallt väldigt kul.

Maria: Det är helt enkelt en till dimension och förlängning av musiken i många fall. Speciellt när man uppträder, i alla fall i  fantastistadiet, det är inspirerade och kul att tänka ”ja, det här ska jag ha på mig då och då”. Så det kan man verkligen gå igång på.

Johanna: När man väl tänker kläder så blir det privata som dras med. Oftast tar man det man älskar att ha på sig, det man bär privat och använder det på scen och då blir det mycket roligare och en del av sig själv.

Hur tänker ni när ni väljer scenkläder?
Josephine: För min del måste det komma in lite praktiska grejer, jag kan inte spela trummor i vad som helst.

Maria: Det får gärna glänsa och glittra!

Josephine: Ja, precis! Inför varje turné så har man en tanke, det ska ju finnas även där en röd tråd, sen kan det få variera från person till person, men det ska finnas en röd tråd hela tiden.

Johanna: Frihet under ansvar.

Var shoppar ni helst?
Josephine: Vi shoppar mycket secondhand. Det går också i perioder, men jag tycker väldigt mycket om det just nu.

Maria: Jämt när vi är ute på turné så brukar vi leta secondhand och vintagegrejer. Det är roligt att  botanisera i secondhandbutiker, speciellt när man är i USA.

Johanna: Allt finskt läder har ju blivit utrensat, haha. Sen så får man ju ryck igen.

Har ni några stilförebilder?
Johanna: Jag klippte lugg igen efter att ha läst Patti Smith-boken. Tyckte hon var väldigt fin i det. Så det inspirerar mig för tillfället.

Maria: David Bowie!

Slutligen, era bästa stiltips just nu?
Maria: Ta inte på dig klackskor i onödan. Speciellt när man går ut.

Johanna: Man har aldrig fattat att det innebär begränsningar, men nu har polletten trillat ned, haha. Är det åldern eller är det ett genidrag? Haha.

Maria: Pilla in ett par axelvaddar i vad som helst så blir det lite roligare.

Johanna: Mitt senaste tips är att klippa av armarna på en jeansjacka och slit ut den så att det ser ut som det är vintage.

Josephine: Mitt senaste är att handla alldeles för mycket band t-shirts på Ebay, det är mitt senaste genidrag! Jag letar efter allting jag har lyssnat på den senaste tiden och har absolut inget pejl på hur mycket det kostar, det är alldeles för enkelt och alldeles för kul. Det är ett kanontips.

Johanna: Ebay i överlag kan vara ganska roligt. Framförallt spänningsmomentet när man öppnar paketet – är det flipp eller flopp det här? Det är ju ofta fifty fifty.

Maria: Man måste köpa på sig lite extra för man vet ju att hälften går förmodligen bort.

Av: Malin Ny Foto: All Over Press, Stella Pictures


Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar