Annons

Annons

Fem saker att göra på jobbet idag – för att tjäna mer om ett år

Har du som mål att tjäna mer och få en högre lön? CHIC ger dig fem grymma tips på saker du kan göra redan idag, som kommer ge extra klirr i kassan framöver.

Att löneförhandla rätt är det bästa knepet för att tjäna mer, men om du inte känner att du har möjlighet att göra det riktigt än finns det flera knep som kan ge dig en högre lön i slutändan. CHIC listar fem magiska tips som du kan sätta igång med redan idag – som får dig att tjäna mer om ett år.

Annons

Läs också: 16 vanliga frågor att få på en anställningsintervju – och vad du ska svara

1. Gör det lilla extra

Det lilla extra på jobbet är vad som skiljer sig från andra kollegor. Det behöver inte betyda att du sitter kvar längst eller att du är på jobbet först av alla, men att du visar framfötterna och att du är mån om de projekt du antar dig kännetecknar en bra anställd. Se till att tänka en gång extra innan du slutför en uppgift och fundera över om du kan göra något mer för att få den att stå ut ur mängden. Om ett år kommer du ha flera konkreta exempel på hur du särskiljer dig från dina kollegor och därmed ha skäl till att tjäna mer.

Relaterat: Löneförhandla smart – 15 tips som gör att du får som du vill

2. Var tydlig med vad du gör och vad du uppnår

I alla organisationer är det svårt för din chef att hinna se vad du har hunnit med och vad du har gjort den senaste tiden. För att sticka ut från mängden är det bra att i förbifarten berätta vad du åstadkommer och be om input, för att påminna om vad du gör och uppnår på jobbet.

tjäna mer pengar

Vad du gör idag kan ge dig högre lön om ett år!

3. Gör en plan – få input från din chef

Om du vill nå en högre lön kan det vara ett smart drag att vara transparent mot din chef. Be om att få ha ett framtidsmöte och berätta hur du ser på din framtida roll inom företaget. Det visar att du är redo att växa, att du är ansvarstagande och framförallt – att du är lojal och vill ha en framtid inom företaget. Be att få sätta ihop en plan för hur dina kommande 12 månader ska se ut, och casha in om ett år.

Har du koll? Sex vanor som gör dig mer framgångsrik än andra

4. Var realistisk

När du ska sätta mål för vad du vill tjäna om ett år gäller det att vara realistisk. Känns det rimligt att öka en tusenlapp – eller rör det sig om flera? Att tjäna mycket mer kräver ofta att du är villig att byta arbetsplats. Är du det eller är du nöjd där du jobbar idag? Tänk över dina mål innan du sätter dem för att inte bli besviken.

Tips! Så får du motivationen tillbaka på jobbet

5. Bryt dåliga vanor och negativa tankespiraler

Dåliga vanor och negativa tankespiraler kan du bryta redan idag på jobbet. Om du känner dig omotiverad, uttråkad på jobbet eller trött på det är det läge att fundera huruvida det är rätt arbetsplats för dig eller inte. Vill du jobba kvar men har tappat motivationen är det läge att prata med din chef för att se över dina arbetsuppgifter eller någon annan för att få den tillbaka. Det syns om en medarbetare har tappat stinget, och det kommer inte att gynna dig om du vill tjäna mer.

Läs mer om din karriär:
Sex saker framgångsrika kvinnor gör innan jobbet
Fem tidiga tecken på att du riskerar att bli utbränd
Så vet du att du är redo att byta jobb

Foto: Mondadori

Annons
Annons

AnnonsLaddar