Annons

Annons

Åtta smarta sätt att bli uppgraderad på hotell

Drömmer du om ett lyxigare hotellrum utan att vilja betala extra? CHIC har koll på knepen och tipsen som gör att du kan bli uppgraderad på hotell, utan att betala en enda krona.

Det finns faktiskt sätt att bli uppgraderad på hotell utan att betala extra. CHIC har koll på knepen som gör chansen större att du lyckas. Klicka dig in i bildspelet nedan för värdefulla tips om hur din resa blir ännu lyxigare nästa gång!

Annons

Läs mer: Reseguide: Allt du behöver veta om it-staden Palma

9
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Läs även:
Så blir du uppgraderad på flyget (knepen som funkar!)
Restips! Fem knep för att resa lyxigt till budgetpris
Packa smart! 10 tips inför resan (skriv ut och spara!)

1. Kolla upp rummen innan du anländer
För att veta vilket rum du vill bli uppgraderad till är det bra att veta vilka rum som är bäst. Läs recensioner från tidigare gäster och se om du kan ta reda på vilka rum som till exempel har havsutsikt. Annars kan du alltid nämna i bokningen om du har eventuella önskemål, såsom balkong eller en viss utsikt.

2. Kontakta hotellet vid firande (eller inte!)
Åsikterna går isär när det kommer till att meddela hotellet i förväg vid firande som smekmånad eller bröllopsdag. Vissa menar att det är till gästens fördel, medan andra hävdar att det kan förhindra en eventuell uppgradering, eftersom hotellet med största sannolikhet har hört alla tusentals anledningar till att vilja få ett bättre rum. Ett knep som kan fungera är helt enkelt att komma på en udda anledning, som personalen i receptionen kanske aldrig har hört förut.

3. Checka in strax efter utcheckning
Kolla upp vilken tid hotellet har utcheckning och checka in ungefär två timmar efteråt. Då är du en av de första gästerna på plats och receptionen vet vilka rum som inte har blivit bokade. Då ökar du dina chanser att bli uppgraderad till ett bättre rum.

4. Be att få se hotellrummet
Det kan kännas lite stelt att be att få se hotellrummet innan du checkar in, men hotellet kommer med största sannolikhet visa upp ett av de bättre rummen, och inte ett av de sämsta, om du ber att få kolla in rummet först.

5. Klaga direkt – men gör det rätt
Om du inte är nöjd med ditt hotellrum; säg det. Ingen kommer att knacka på dörren och ge dig ett annat rum utan anledning, det är sedan gammalt. Gå ner till receptionen och förklara sakligt hur rummet inte motsvarar dina förväntningar och fråga snällt om det finns möjlighet att byta rum. Glöm inte bort att vara trevlig – det är bara mänskligt att hellre vilja hjälpa en artig person än en rosenrasande.

6. Var trevlig och fråga
Det finns självklart en möjlighet att bli uppgraderad om du frågar vid incheckningen. Fråga helt enkelt, och se vad du får till svar. Om du kan tänka dig att betala går det ofta att lägga till ett par hundralappar för att få ett väsentligt bättre rum, såvida du inte reser under högsäsong.

7. Gå med i lojalitetsprogram
Många stora hotellkedjor har lojalitetsprogram där du kan tjäna poäng genom hotellnätter. Det kan löna sig i slutändan att vara ansluten till ett sådant, även om det ofta krävs ganska många nätter för att få förmåner. Om du flyger ofta kan du dra fördel av flygbolagens medlemskort, som dessutom kan gälla på hotell.

8. Boka hos hotellet
Bokningssajter på nätet tar ut provision, som på sätt och vis missgynnar hotellet. Har hotellet istället fått en direktbokning av dig som gäst finns inga mellanhänder, och det skulle kunna maxa dina chanser att bli uppgraderad.

Läs även:
Fem bästa städerna i Europa för en weekendresa våren 2016
Experternas bästa packningstips
Så slipper du skrynkliga kläder när du reser

Foto: All Over Press

Annons
Annons

AnnonsLaddar