Annons

Annons

Sex (enkla!) knep för att få en vacker och välmående hy

glad hy

2016 är året du ska bli bästa vän med din hy – och så här tar du hand om den!

”Nytt år, nytt hår” är något man brukar säga – men CHIC säger hellre ”Nytt år, ny hy”. Här är de bästa knepen för att ge din hud EXAKT vad den behöver.

1. Återfuktning (såklart!)
Det bästa nyårslöftet du kan ge din hud är: fukt! Det här gäller morgon och kväll efter att du har tvättat ansiktet. Kom ihåg att välja hudkräm efter din hy, om du inte vet exakt vilken typ av hud du har – be om hjälp i butiken!

Annons

2. Exfoliera mera
Huden är kroppens största organ. Den bildar och stöter av miljoner celler varje dag – därför måste du hjälpa till genom att ta bort döda hudceller från ytan. Det är där exfoliering kommer in i bilden!

Det finns, liksom hudkrämer, massvis med olika sorter av peeling. Se till att få en som passar din hy och använd 1-2 gånger i veckan!

3. Ögonen är själens spegel
Områden kring dina ögon är extra känslig och behöver all kärlek den kan få. Läs här om hur du bäst applicerar din ögonkräm!

4. Inifrån och ut!
Du kan nästan smörja din hud hur mycket som helst – men glöm inte att återfukta inifrån. Om du inte dricker tillräckligt med vatten och äter dåligt så syns det på din hy.

5. In i dimman
Face mist är väl inte den mest nödvändiga produkten kanske du tänker, men det är fel! Nu under vinterhalvåret blir din hy mer torr och behöver mer fukt – även efter du har sminkat dig.

En bra face mist kan rädda många fnasiga stunder OCH kan faktiskt få din makeup att sätta sig bättre.

6. Skönhetssömn är inte strunt
När du sover producerar din kropp hormoner som reparerar celler och vävnad. Förutom det produceras även nytt kollagen som håller din hud stark och elastisk. Så, kompromissa inte med skönhetssömnen!

Läs även:
Så får du ditt läppstift att hålla hela dagen (och kvällen!)
Tutorial: Fuska dig till perfekta ögonbryn på 4 minuter
4 enkla (men effektiva!) skönhetsknep med concealer

Av: Johanna Karlsson
Foto: All Over Press

Annons
Annons

AnnonsLaddar