Annons

Annons

Sex saker du inte visste om Louis Vuitton

Hur mycket kan du om Louis Vuitton - ett av världens främsta modehus? CHIC listar sex spännande fakta om Louis Vuitton som du förmodligen inte har hört tidigare.

louis vuitton

CHIC listar sex fakta om Louis Vuitton.

Har du koll på allt om Louis Vuitton? CHIC har luskat lite extra och har plockat fram sex fakta om modehuset som du kanske aldrig har hört tidigare.

Relaterat: Sju saker du inte visste om Chanel

1. Louis Vuitton har aldrig rea
Om du vill fynda på rea på Louis Vuitton så kan vi tyvärr meddela att det aldrig kommer att hända. Louis Vuittons priser ökar däremot i stadig takt varje år, men billigare blir det aldrig, såvida du inte handlar vintage.

Annons

2. Väskorna är billigast i Frankrike
Även fast det aldrig är någon officiell rea på Louis Vuitton så kan vi glädja dig med att prisskillnaden är rätt stor från land till land. I Kina kostar modehusets varor nästan dubbelt så mycket som de gör i Frankrike, där de är som billigast.

louis vuitton saker du inte visste

Visste du att du kan shoppa billigast Louis Vuitton i Frankrike?

Relaterat: Sex saker du inte visste om Hermès

3. Väskorna testas noga
För att få säljas i butik har en Louis Vuitton-väska gått igenom en rad tester. Varje väska från lyxmärket ska klara av ett fall på en och en halv meter samt hängas upp på en ställning med en 3,5 kilo tung vikt i sig under fyra dygn. Ovanpå det utsätts väskorna för ultraviolett ljus, för att garantera att de inte bleks i solen, och dragkedjan öppnas och stängs 5 000 gånger. Så kvaliteten, den är med största sannolikhet god.

Läs även:
Fem lyxiga second hand-butiker på nätet
Så mycket kostar Hermès-armbandet (och andra lyxiga favoriter!)
Prislista: Så mycket kostar designerväskorna i butik just nu

4. Kopplingen Chanel och Louis Vuitton
Coco Chanel var under sin livstid känd för att bara bära väskor av det egna märket, förutom just en Louis Vuitton-väska. Väskan hon syntes med vid flera tillfällen var av modellen Alma.

5. Allt överblivet material förstörs
För att försäkra sig om att inget material, läderdetaljer, skinn eller monogram lämnar Louis Vuittons egna fabriker, förstörs allt överblivet material en gång om året.

6. Produktionstid
Om du vill ursäkta att du köper en Louis Vuitton-väska för en massa tusenlappar kan du faktiskt förklara att varje väska tar över en vecka att göra. Dessutom tillverkas samtliga väskor och accessoarer för hand.

Läs även:
Åtta tecken på att väskan är en kopia
Så lyckas du köpa en Hermès Birkin (nej, det är inte omöjligt!)
Sex smarta knep för att spara ihop till drömväskan

Av: Cassandra Lindblom
Foto: All Over Press

Annons
Annons

AnnonsLaddar