Annons

Annons

Sex smarta knep för att spara ihop till drömväskan
Har du en drömväska på din önskelista som känns lite långt borta att köpa? Lugn - det finns många smarta knep för att börja spara!

Drömmer du också om en viss designerväska som kostar ett par tusenlappar för mycket? CHIC hjälper dig att spara till drömväskan med ett par enkla knep – det är faktiskt inte alls så svårt som det låter.

Annons

Läs mer:
Prislista: Så mycket kostar designerväskorna i butik
Så mycket kostar en äkta Louis Vuitton-väska
Handväskan som varnar när du shoppar för mycket

Så sparar du ihop till drömväskan

1. Börja rensa hemma
Använder du verkligen allt du har i garderoben? Svaret är, med största sannolikhet, nej. Börja rensa i garderoben och lägg ut gamla plagg på second hand-sajter. Designerplagg, accessoarer och skor kan du få en riktig slant för!

2. Sluta impulsshoppa
Nej, du behöver faktiskt inte en ny svart klänning varje gång du ska ut på tjejmiddag och nej, det är inte helt rimligt att ha 78 par skor i garderoben och ändå vilja ha nya. Se över dina shoppingvanor och sluta klicka hem plagg som du egentligen inte vill ha.

3. Öppna ett sparkonto
Sätt in pengar på ett sparkonto och låt pengarna ligga där, för att öronmärka dem till drömväskan. Försök hålla fingrarna borta från kontot och för över pengar dit så fort du har lite över – det är rent psykiskt lättare att hålla sig ifrån spontanköp om pengarna måste flyttas från ett annat konto. Dubbelkolla så att sparkontot
Tips! Ha drömväskan som bakgrundsbild på mobilen, så påminns du om den varje gång du plockar upp telefonen för att föra över ett par extra kronor från sparkontot.

4. Spara pengar i vardagen
Är din drömväska värd mer för dig än en utelunch varje dag? Och värdesätter du väskan mer än en flaska vin på krogen? Gör små val i vardagen och spara pengar som du annars knappt reflekterar över att du spenderar.

5. Kolla second hand
Om du känner att drömväskan är alltför långt borta kan du alltid spana in grymma second hand-butiker och sajter på nätet. Chansen är stor att du hittar din favorit till ett väsentligt lägre pris – men var noga med att be om kvitto och att få väskan verifierad i butik om det går, så att du inte blir lurad och får hem en kopia.

6. Bestäm dig
Det viktigaste av allt är inställningen. Om du verkligen vill ha en viss väska, eller sparar till vad som helst egentligen, så handlar allt om att du måste bestämma dig för att nå ditt mål.

Läs även:
Sex saker du inte visste om modehuset Hermès
CHICs moderedaktör sätter betyg på Mall of Scandinavia
Det ska du ha på dig på jobbintervjun för att få drömjobbet

Av: Cassandra Lindblom
Foto: All Over Press


Annons

AnnonsLaddar