Annons

Annons

Sex vanliga skönhetsmissar att undvika i sommar

Sommaren är både en härlig period - och en vanlig årstid för många skönhetsmissar. CHIC listar sex vanliga misstag du förmodligen gör under sommaren, och vad du ska göra istället.

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

1. Du glömmer solskyddsfaktor
Vi kan inte tjata nog om att du alltid bör ha solskyddsfaktor när du vistas i solen. Ha för vana att alltid smörja in dig om du inte har heltäckande kläder och välj smink med SPF. Att inte skydda dig mot solen är direkt farligt.
solkräm bäst i test 2016
1. Solkrämsmousse, Evy
2. Solskyddsfaktor för känslig hy, Piz Buin
3. Lätt och behaglig solkräm, Clarins

Annons

2. Du blir orange och fläckig av brun utan sol
Att få till ett snyggt resultat med brun utan sol är faktiskt enkelt – om du kan expertens knep. Kolla in CHICs guide för hur du lyckas med brun utan sol (varje gång!) och se produkterna som har fått bäst i test.

3. Du har fel färg på din foundation
Om du blir lite brunare efter en semestervecka vid poolen är det bra att komma ihåg att din foundation behåller samma nyans som tidigare. Hoppa foundation helt och håll dig till en lättare BB- eller CC-cream som smälter bättre in i huden eller köp en mörkare nyans som du kan blanda ut din ordinarie med.
bb cream bäst i test
1. BB-cream med solskyddsfaktor, Elf
2. 6-i-1-kräm, Lumene
3. Lyxig BB-cream, Shiseido

4. Du svettas bort sminket
Okej, let’s face it – när det är typ 30 grader varmt ute är det rätt självklart att sminket smetas ut – det är inte en skönhetsmiss i sig. Men om du vill hålla det på plats är det bra att veta vilka knep du har att tillgå. Investera i en bra primer och satsa på vattenfasta produkter om du vill säkra makeupen.

5. Du glömmer bort UV-skydd för håret
När du vistas i håret utan hatt eller annat skydd tar håret stryk och blir sprött och slitet. För att slippa skynda iväg till frisören det första du gör när du kommer hem efter semestern är det bra att i förebyggande syfte köpa ett UV-skydd för håret, som funkar på samma sätt som en solkräm för kroppen.
solskydd håret spray
1. Spray med UV-skydd och vårdande vitaminer, Wella Professionals
2. Volymgivande stylingspray med skyddande egenskaper, Lernberger Stafsing
3. Leave in-produkt med tio fördelar, Uniq One

6. Du använder värmeverktyg
Försök att hoppa över plattång och locktång under sommarmånaderna. Håret slits redan av solens strålar, värmen och dopp i saltvatten och klor. Om du ändå vill locka eller platta håret är det viktigt att komma ihåg en värmeskyddande spray och att vårda håret med en hårinpackning oftare.

Läs även:
Tvätta håret på rätt sätt och håll det rent längre
Färga ögonbrynen hemma – din guide till hur du lyckas
Sex hemligheter som din frisör vägrar avslöja för dig

Alla produkter i denna artikel är utvalda av CHICs redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.

Annons
Annons

AnnonsLaddar