Annons

Annons

Bevisat: shopping gör dig lyckligare

Tycker du att en redig shoppingrunda fyller på lyckodepåerna? Du känner du rätt, eftersom forskare har fastslagit att shopping faktiskt gör dig lyckligare.

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Uttrycket ”pengar kan inte köpa lycka” må vara sant – till viss del – men forskare menar att det faktiskt ligger lite sanning i att du kan shoppa dig gladare. Amerikanska forskare från universitetet i Michigan har i en studie, publicerad i Journal of Consumer Psychology, nämligen fastslagit att en runda på stan gör dig lyckligare.

Annons

shopping lyckligare

Läs också: Så stylar du nätstrumpbyxor på fem stilsäkra sätt

Det visade sig att personer som besökte en butik, valde ut och plagg och köpte det var 40 gånger – det vill säga 4000 procent – bättre på att handskas med sorg än de som inte shoppade.

Studien hävdar också att de som shoppade kände sig tre gånger så glada som de som inte fick med sig något hem.

Relaterat: Här kan du köpa Guccis trendiga skärp – och så stylar du det

”Vår studie tyder på att shopping kan hjälpa personer att behålla kontrollen över deras omgivning och reducera sorg. Många menar att shopping för att lindra ångest ofta är ineffektivt, bortkastat och skapar ett dåligt shoppingbeteende, men vi menar istället att shopping som terapi ses på för negativt och att shopping faktiskt kan dämpa ångest och sorg”, skriver forskarna i slutsatsen.

Liksom alla andra studier kan du ta resultatet med en nypa salt – men det är ju ett glädjande resultat, eller hur?

Läs mer om vårmode 2017
24 par trendiga vårskor att klicka hem inför våren 2017
Vårens största jeanstrender – 24 trendiga köp
Sommarens hetaste badmode – 20 snygga bikinis och baddräkter
Sneakers till våren 2017 – 20 stilsäkra köp
17 pastellfärgade köp att investera i inför våren

Foto: IBL

Annons
Annons

Annons

Laddar