Annons

Annons

Sarah Jessica Parker till CHIC: ”Jag är ingen sexpert!”
Annons


Exklusivt för CHIC berättar Sarah Jessica Parker om hur hon får sitt äktenskap att funka. CHICs chefredaktör Charlotta träffade Sarah Jessica Parker i New York och tjejsnackade om relationskrångel och mammaroller.

Av Charlotta Flinkenberg Foto SF

Som gift anser jag att äktenskapet innebär en hel del kompromisser. Du har lyckats vara gift i 11 år med Matthew. Håller du med?
– Det mesta i livet går ut på att kompromissa, det måste du även göra med din familj och dina vänner. När du dessutom skaffar barn så kan vi verkligen snacka om att du måste kompromissa. Men det är ju samtidigt ett privilegium. Vill du vara i ett förhållande så är det ju ingen big deal jämfört med vad du får tillbaks. Jag menar, min son kräktes på mig hela natten igår och jag kände mig så oerhört privilegierad över att få ta hand om honom, badda hans panna och torka upp hans spyor. Vilken välsignelse det ändå är, att jag får göra detta. Han är ju min son och mitt ansvar. Min man var bortrest och det var bara vi två hemma.

– Du kan hata någon i 20 minuter eller i två dagar, men det är fortfarande en ynnest att få leva i ett förhållande, förutsatt att din partner är personen du vill vara med. Efter ett tag så blir kompromisserna marginella. Du tänker helt enkelt inte på dem. Man får inte glömma bort att vara tacksam över det man har.

Du har sju syskon som alla bor i New York, du är gift, har en son, en karriär… Hur hinner du med allt?
– Alla som arbetar och har en familj går omkring med ständigt dåligt samvete, även jag. Du får helt enkelt göra ditt bästa, vad mer kan du göra? Min största prioritet i livet är min son, allt annat får komma i andra hand. Jag har aldrig tid med någonting, men jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt heller. Sov då du är död.

Irriterar det dig att folk tror att du är en expert på sexuella relationer?
– Nej, jag bryr mig inte, men jag tror att andra retar sig på att jag inte har några svar att ge dem! Jag får ideligen påminna folk om att jag inte har doktorerat i sexologi, jag är ingen sexpert, utan skådespelerska. Jag menar, folk går knappast fram till George Clooney och förväntar sig att han ska svara på frågor om kirurgiska ingrepp bara för att han spelade läkare i ”Cityakuten”…

Fler frågor och svar hittar du i premiärnumret av CHIC som finns ute nu!


Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar