Annons

Annons

Sju enkla (och effektiva!) beautyknep med bakpulver

bakpulver beautytips

Det finns mycket annat du kan använda bakpulver till än bara baka!

Enkla skönhetsknep med ingredienser du redan har hemma i köksskåpet är alltid välkommet. Här är sju tips (och en stoppskylt!) när det kommer till att hantera beauty med bakpulver!

1. Perfekt som torrschampo
Har du använt slut på ditt torrschampo och hinner inte duscha? Ingen fara, ta en nypa bakpulver och gnugga in i hårbotten. Om du är brunett så kan du blanda i lite kakao för att undvika den där pudriga ytan!

Annons

2. Naturlig variant på deodorant
Om du blandar bakpulver med lite vatten får du en krämig konsistens som faktiskt tar bort dålig lukt. Och om du också droppar i en olja med lite doft är det ju bara ett plus!

Läs även: Så ofta ska du tvätta din hårborste (nej, vi skojar inte!)

3. Få bort envist fett
Tvål i all ära men ibland sätter sig fett envist fast på händerna, då är bakpulver en bra idé! Ta en nypa pulver och blanda med lite vatten och gnugga – då suger bakpulvret upp resterna av exempelvis kokosoljan.

4. Snäll exfoliering
Addera lite bakpulver i din vanliga ansiktstvätt och få en lätt skrubbande effekt.

5. Hjälper mot kliande fötter
Torr hud, förhårdnader eller allmän klåda på fötterna? Blanda samma kräm som till deon och applicera på problemområdet. Det här ska göra under för dina sulor!

Läs även: Tre skönhetsmissar du med torr hy gör varje morgon (utan att tänka på det!)

6. Ta bort överflödigt BUS
Brun utan sol är en konst som inte alla kan behärska. Om resultatet blivit randigt eller kladdigt – ta bort den överflödiga orangea färgen med en blandning av bakpulver och citronsaft.

7. Tvätta dina verktyg
I din sminkväska finns dina dagliga verktyg: sminkborstarna. Det är jätteviktigt att underhålla dessa genom tvätt. För att få bort smutsen och oljan på riktigt – använd bakpulver.

Du behöver bara doppa dina borstar i varmt vatten med lite bakpulver i så löses gamla produkter upp.

MEN: Många menar att bakpulver är perfekt för att bleka tänderna – men var försiktig. De små kornen kan nämligen skada emaljen på dina tänder och det är helt enkelt inte värt det.

Kolla också in:
Får din ögonkräm dig att se äldre ut?
De vanligaste misstagen som gör att ditt hår ser tunnare ut
14 beautytrender vi alltid kommer minnas från 2015

Av: Johanna Karlsson
Foto: All Over Press

Annons
Annons

AnnonsLaddar