Annons

Annons

Så slipper du skavsår mellan benen i sommar

Lider du av skavsår mellan benen under varma sommardagar? CHIC har knepen som hjälper och lindrar!

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Att få skavsår mellan benen är tveklöst ett av sommarens jobbigaste problem. Trots att fina kjolar och klänningar lockar att vara barbent kan det svida och bränna rejält mellan benen när skavsåren dyker upp som resultat av fukt och friktion när du går.

Annons

Men att lida av skavsår på insidan av låren under sommarhalvåret är absolut inte ovanligt – och det är inte omöjligt att undvika det heller. CHIC har knepen som hjälper!

Läs mer: 21 trendiga baddräkter – lika snygga på stranden som i stan

Alla produkter i denna artikel är utvalda av CHICs redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsterna Apprl och Awin.

Så slipper du skavsår mellan benen

1. Cykelbyxor
Att använda cykelbyxor eller längre trosor med ben kan hjälpa mot skavsår. Tyget gör att låren inte gnids mot varandra och det skapar inte lika mycket friktion som skapar de nästan brännlika skavsåren. Det finns även en produkt som kallas ”Bandelettes” som fungerar som två hårband som du sätter över låren för att undvika att de nuddar varandra och samlar upp svett.


1. Svarta cykelbyxor från Gina tricot.
2. Vita cykelbyxor från Ellos.
3. Nudefärgade, formande cykelbyxor från Spanx.

2. Talk
Talk eller vanligt babypuder kan fungera bra mot skavsår mellan benen i förebyggande syfte. Andra menar att glidmedel som är silikonbaserat kan råda bot på problemet.

3. Feta krämer
Att smörja in området med feta krämer kan minska friktionen och hjälpa mot skavsår.


1. Body cream från Elizabeth Arden.
2. Mjukgörande body butter från Estelle & Thild.
3. Body butter som egentligen är till för att smörja magen under graviditeten, från Burts Bees.

4. Bodyglide
Bodyglide är ett slags deostick som ska hjälpa mot skavsår. Många idrottare använder deodoranten som skapar en slags osynlig hinna på huden för att undvika blåsor och skavsår – vilket givetvis funkar lika bra mot skavsår mellan benen på oss ”vanliga”.

Läs även:
Tricket som gör att du aldrig får ont i fötterna av höga klackar
Sex knep för att få din outfit att se dyrare ut
Fem saker som händer i kroppen när du slutar använda klackar

Foto: IBL

Annons
Annons

AnnonsLaddar