Annons

Annons

Skönhetstipsen som räddar dig i sommarvärmen

Sommaren i alla ära, men det är långt ifrån den enklaste årstiden att hålla sig fräsch under. CHIC listar åtta skönhetsknep som underlättar rejält för dig i värmen!

Sommaren handlar om att njuta av det härliga vädret på bästa sätt. Även om det är en härlig årstid så innebär den också en hel del skönhetsproblem, som kan rubba din vardagliga rutin. Om du vill undvika att bli blank i ansiktet, eller få frissigt hår, så finns det en hel del tips som du bör memorera.

Annons

Missa inte:
De vanligaste misstagen du gör med ditt torrschampo
De stora lockarna gör comeback – här är produkterna du behöver
Här är ögonskuggan som framhäver alla ögonfärger

1. Bli av med sanden från kroppen
Efter en dag på stranden har du garanterat sand i stort sett överallt på kroppen. Ett smart knep för att snabbt få bort den är att applicera babypuder på de ställen där sanden sitter fast. Pudret absorberar snabbt upp fukten och du kan enkelt borsta bort sanden, utan att den fastnar eller klibbar sig fast.

2. Få bort fläckarna av brun utan sol
Det säkraste sättet att skaffa årets solbränna på, är att undvika solen helt och i stället använda brun utan sol. Det är dock inte helt riskfritt det heller, med tanke på att det är svårt att undvika fläckar. Om du har blivit orange på vissa ställen kan du mixa bakpulver och vatten för att skapa en pasta. Gnugga sedan försiktigt in den på de områden som du vill bleka.

3. Undvik svett i nacken när du fönar håret
Att föna håret i tropisk värme när du är nyduschad är inte det mest härliga du kan göra. Det finns dock ett enkelt knep som du kan använda dig av för att slippa bli svettig under tiden. Applicera lite spray-deo i nacken ungefär 10 minuter innan du ska föna – det hjälper!

4. Applicera torrschampo innan du går och lägger dig
Torrschampo är en räddare i nöden året runt, men under sommaren är det faktiskt bättre att inte applicera det på morgonen. Spraya hårrötterna på kvällen, innan du går och lägger dig. Då hinner produkten absorbera oljan från hårbottnen under natten och du kommer att vakna upp med ett fräschare hår.

torr hy på vintern

Applicera torrschampo på kvällen.

5. Frys in aloe vera i kuber
Om du har råkat bränna dig i solen så är aloe vera effektivt för att lindra svedan. Kall aloe vera är desto bättre, och du bör därför fylla en isbricka med aloe vera-gel som du ställer in i frysen. Ta en kub, eller två, när skadan har varit framme. Det kommer att lugna din hud omedelbart!

6. Dutta citronsaft på svettfläckar
Även om du använder bra produkter, som hjälper dig att svettas mindre, så är det svårt att undvika svettfläckar helt. Om fläckarna är envisa att få bort från dina kläder så kan du dutta lite citronsaft på fläckarna innan du kastar dem i tvättkorgen. Syran tar effektivt bort fläckarna och räddar dina tröjor.

7. Förvara dina nagellack i kylskåpet
Under sommaren kan värmen skada dina nagellack, vilket gör att du får ett bubbligt resultat på nageln när du lackar. Det här kan du enkelt undvika genom att förvara nagellacken i kylskåpet.

8. Doppa din rakhyvel i olivolja
Att raka dig med en rakhyvel som har börjat rosta är inte bara obehagligt, det kan även orsaka infektioner. Förläng livstiden på din rakhyvel genom att doppa bladen i olivolja efter varje rakning. Ett annat tips är att aldrig förvara rakhyveln i duschen!

Läs också:
Fyra enkla knep för att bli av med linjerna efter badkläderna
Sju vitaminer som får ditt hår att växa snabbare
Tre skönhetsmissar du med torr hy gör varje morgon (utan att tänka på det!)

Foto: IBL

Annons
Annons

AnnonsLaddar