Annons

Annons

Sofi Fahrman: ”Det plagget tänker jag ALDRIG sätta på mig”
Annons


CHIC sprang in i Sofi Fahrman under modeveckan och pratade om trendmissar, spyor på jackan, fashion moments och den där magen med bebis i förstås.

Av Charlotta Flinkenberg Foto All Over Press

Det är helt otroligt att du är i 6:e månaden, magen syns ju knappt? 
– Jag vet, men för mig känns det stor skillnad. Magen stack iväg och började växa väldigt mycket bara för två-tre veckor sedan.

För att vara en förstagångsmamma verkar du ovanligt samlad och lugn. Hur kommer livet att förändras för dig, tror du? 
–  Jag utgår helt enkelt ifrån att precis allt kommer att förändras, att inget blir som tidigare. Jag förbereder mig på det värsta, att det kan gå åt helvete, att det blir svettigt, en jäkla massa jobb, ingen sömn, panik och allt det där. På så vis tror jag man blir mer rustad och då kanske inte förändringen känns riktigt lika märklig sen. Förhoppningsvis blir det inte riktigt så illa, men det är lika bra att ha kaos-inställningen redan nu, haha.

Du verkar fortfarande kunna ha ”vanliga” kläder trots graviditeten? Vad har du för modetips för fashionistor som väntar barn och inte vill förlora stilen?
– Mammakläder är verkligen inget för mig, de passar inte min stil. Jag kommer att fortsätta att klä mig i mina favoritmärken fast i större storlekar. Smarta tips är ju att leta efter  tröjor från Acne fast i herrstorlek. Mina vänner har sagt åt mig att inte lägga pengar på dyra jackor från Isabel Marant och liknande i nuläget eftersom de kommer att bli för stora sen… Min mardröm är att mina fötter kommer att gå upp en storlek för att sedan inte återgå till den normala storleken. Vad ska jag då göra med min skogarderob?! Panik! Vet du om det stämmer, det där med fotstorleken?

Jag tror att det är rätt sällsynt. Visst kan fötterna gå upp en storlek under graviditeten, det gjorde mina då jag väntade tvillingarna. Men efter ett tag efter förlossningen återgick de till den normala storleken igen. Annars får du ju arrangera en skitstor bloppis! 
– Haha, ja, det är sant.

Kommer din stil att förändras sedan då barnet kommit, tror du? Det blir ju mer function än fashion när man är småbarnsförälder tänkte jag. Kläderna ska vara stryktåliga och kunna få fläckar. Ljusa mockaklänningar är liksom ingen bra idé…
– Jag tror inte det blir någon skillnad mot nu. Jag är rätt skitig och lat överlag av mig som det är. Inte särskilt välpolerad om du förstår vad jag menar. Jag kommer att bli en sån där morsa som går runt med kräks på axeln utan att märka det förrän någon påpekar det.

Hur har det gått att avstå från alkohol helt och hållet dessa månader? Du kan ju supa vilket fotbollslag som helst under bordet vad jag har förstått. 
– Jag saknar det inte men däremot så undviker jag att utsätta mig för väldigt stiffa och tråkiga tillställningar. Förut så kunde jag ju skåla mig igenom tristessen om jag råkade få en tråkig bordsherre vid en stel middag. Men är det en kul fest ändå med bra energi, sköna människor och smart tema så kvittar det att jag är nykter trots att majoriteten av de andra gästerna är fulla. Däremot är jag sjukt mycket mer observant nu då jag inte dricker själv! Inget går mig förbi, så folk får passa sig… haha.

Din fästman ser vi inte så mycket av i bloggen. Hur blir det med er bebis, kommer du att visa bilder på den sen, eller hur har diskussionerna gått kring detta hemma hos er? 
– Min ambition är att min blogg ska fortsätta precis som vanligt och inte förvandlas till en mammablogg. Precis som du noterat så är inte min kille särskilt publik av sig alls och trivs inte med att stå i rampljuset. Men någon liten bild här och där på barnet kommer jag nog att bjuda på!

Du har ju hunnit se massor av trender komma och gå genom åren. Vilken trend känner du att du ALDRIG kommer att hoppa på?
– Då och då försöker flera modehus att ge sig på det här med att blotta magen. Plagg/toppar som visar magen bar… Alltså, det är ytterst få som kan sporta den trenden utan att det blir konstigt. Så plagg som visar magen – nej tack!

Idag är du ett av Sveriges mest kända ansikten på frontrow under modeveckorna. Men minns du något tidigt minne från dessa visningssammanhang? Ett fashion moment som satte spår? 
–  Tyvärr är det ju så att man tenderar att bli mer blasé med åren. Det är inte lika mycket som förvånar mig eller imponerar på mig som då jag var ung. Man blir mer bekväm av sig och har inte samma nerv som tidigare. Men jag kommer aldrig att glömma när jag var 21 år och besökte New Yorks modevecka för första gången och fick sitta strax bakom självaste Gwyneth Paltrow och kunde bokstavligt talat flåsa henne i nacken. Det var så spännande! Jag visste knappt vad begreppet ”fashion week” innebar på den tiden. Det var under Calvin Kleins visning och det var under den här tidsperioden som min bästa väninna Mini Andén gick nästan alla visningar och slog igenom som allvar som modell. Allt detta kändes overkligt och wow och jag kommer aldrig att glömma den känslan. Jag kan se den känslan i ögonen hos många av tjejerna som står på standing-platserna under modeveckorna, de som har full koll – mycket bättre koll på mode än du och jag, Charlotta – de som frossar i information på nätet, läser initierade stilbloggar, kan allt om designers och modeller och verkligen har passionen. De är dom som kommer att ta över och jag hoppas få se dem kliva fram och ta plats på frontrow snart.

Sofi Fahrman tillsammans med holländske fästmannen, plus en bild från Stockholms modevecka i dagarna. Bilderna kommer från Sofis Instagram: sofifahrman1


Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar