Annons

Annons

Steg för steg: Så rensar du hemma inför våren





Nu är våren snart här och det är hög tid att rensa garderoben. Med rätt knep är det lätt att strukturera och att bara behålla saker du faktiskt använder.

”Men den här kommer jag säkert använda någon gång…”, funderar du försiktigt när du håller i en rockig t-shirt anno 2003 som du faktiskt aldrig har haft på dig. Känner du igen dig? Det är vanligt att tycka att det är svårt att rensa garderoben. En undersökning som Tradera nyligen gjort visar att varannan person har för mycket saker hemma, och hälften har minst tre flyttlådor med prylar som aldrig ens kommer till användning.

Annons

Men samma undersökning visar också att så mycket som 37 procent av de tillfrågade känner sig friare utan för många saker hemma, och lösningen är enkel – börja vårrensa hemma.

– Strukturera kläder och prylar som inte används kontinuerligt och om du inte saknar det som har varit undanlagt i ett år, då är det okej att göra sig av med det, säger Nina Strandberg, ordningskonsult, som kommentar till undersökningen.

– Ett smart tips är att tänka en in en ut, när man köper något nytt får man göra sig av med något annat. På så sätt får man bättre koll på sina prylar och kan använda sina kvadratmeter smartare, säger Marcus Almén, pressansvarig på Tradera.

Sju smarta tips för att rensa hemma inför våren:
1. Ta beslut!
2. Börja med de rum där du vistas mest.
3. Det är okej att göra sig av med saker som man inte har saknat på ett år.
4. Tänk en in en ut! Köper du något nytt, rensa ut något som du inte använder.
5. Låt rensningen ta tid och rensa ut med friska ögon.
6. Vänta med att köpa förvaring tills du är klar med utrensningen.
7. Sortera i kategorier, kläder för sig, papper för sig minnen i en hög, därefter kan man börja inventera utifrån vad man har och sortera upp kläder i nya kategorier. Jeans för sig, tröjor för sig och så vidare.

Läs även:
Garderobsrensning 2.0! 12 saker du borde kasta direkt
10 steg till en välorganiserad garderob
Tips! Smart smyckesförvaring i garderoben

Annons
Annons

Annons



Laddar