Annons

Annons

Stockholms bästa brunch: 11 ställen du måste testa
Har du tänkt gå ut och äta brunch i helgen? CHIC listar restaurangerna som erbjuder Stockholms bästa brunch – både à la carte och buffé från prisvärt till lyx.

Brunch kan vara det perfekta helgnöjet, oavsett om det är buffé eller à la carte. Men vart hittar du Stockholms bästa brunch? CHIC har satt ihop guiden du behöver, för att slippa bli besviken.

Guide: Här hittar du Stockholms bästa brunch 2017

Annons

1. Hotell Rival

Pris: Buffé för 265 kronor per person
Adress: Mariatorget 3
brunch rival recension
Hotell Rival vid Mariatorget hittar du en av CHICs brunchfavoriter. Varje söndag från klockan 13.00 dukas en gedigen buffé upp på hotellet där du kan frossa i onyttigheter och toppa med ett glas champagne. Ett hett tips är att boka bord tidigt – gärna ett par veckor i förväg – eftersom brunchen är en av Stockholms mest populära.

2. Sthlm Brunch Club

Pris: À la carte från cirka 55 kronor per rätt
Adress: Dalagatan 24
sthlm brunch club recension
Från tisdag till fredag har Sthlm Brunch Club öppet mellan 07.30 till 16.00 och på helgerna kan du njuta av brunchen från 09.00 till 16.00. Sthlm Brunch Club har seglat upp i toppen som mångas Instagram-vänliga favorit. Det går inte att boka bord – först till kvarn gäller – och menyn rymmer brunchfavoriter som scrambled eggs, club sandwich, cheseburgare och en nyttig acai bowl.

3. Brunch på Grand Hôtel

Pris: Brunchmeny för 495 kronor per person
Adress: Södra Blasieholmshamnen 8
grand hotel brunch recension
I CadierbarenGrand Hôtel hittar du Stockholms förmodligen lyxigaste brunch à la carte. Hotellet erbjuder en färdig meny på lördagar och söndagar mellan 11.00 och 17.00 med klassiker som croissanter, eggs bénédict och cheesecake. Till dryck kan du välja från Cadierbarens exklusiva drinklista och ett glas Pol Roger ser du många skåla i under helgen.

4. Fåfängan

Pris: Buffé för 325 kronor per person
Adress: Klockstapelsbacken 3
brunch fåfängan recension
Brunch utan gluten och laktos är en given succé på Fåfängan, med Stockholms kanske bästa utsikt. Under helgerna erbjuder man två sittningar vid 11.00 och 13.30 och den stora buffén har fokus på årstidsbaserade råvaror och brunchklassiker som prinskorv, äggröra och pannkakor.

5. Griffins Steakhouse

Pris: Buffé för 325 kronor per person
Adress: Klarabergsviadukten 67
brunch griffins recension
Varje lördag dukar Griffins Steakhouse upp en stor buffé med grillat kött, grönsaker, sallader – och en stor dessertbuffé. Buffén öppnar vid 11.30 och står uppdukad till 15.30. Bubbel är ett givet inslag på brunchen eftersom en dj spelar musik och feststämningen är på topp.

6. Fotografiska

Pris: 395 kronor per person (entré till utställningarna ingår)
Adress: Stora Tullhuset Stadsgårdshamnen 22
brunch fotografiska recension
Brunch på Fotografiska kan vara den perfekta dejten. I priset ingår entré till Fotografiska och brunchbuffén är en riktig smaksensation. Brunchen har öppet på lördagar och söndagar mellan 11.00 och 16.00 med en sista sittning klockan 14.00. Kultur och mat kan vara den perfekta kombinationen en lugn helg!

7. Urban Deli

Pris: À la carte från cirka 125 kronor per rätt
Adress: Nytorget 4
brunch urban deli recension
Mitt i hjärtat av Södermalm hittar du hipstermeckat Urban Deli som bjuder in till brunch på helger mellan 11.30 och 15.30. Fokus på à la carte-menyn ligger på brunchklassiker och det finns flera glutenfria, vegetariska och laktosfria alternativ.

8. Mother

Pris: Buffé för 195 kronor per person
Adress: Mäster Samuelsgatan 19
brunch mother recension
Stockholms mest prisvärda brunch hittar du på restaurangen Mother, en relativt nyöppnad favorit som har valt att sätta fokus på god mat utan raffinerat socker. Och ja, de har lyckats. Brunchen dukas upp på söndagar mellan 11.30 och 17.00 – ett hett tips är att vara där tidigt då det är mindre folk.

9. Café Sirap

Pris: À la carte-meny från 90 kronor
Adress: Surbrunnsgatan 31A
cafe sirap recension
Café Sirap har blivit en ikon i Stockholms brunchvärld och varje helg ringlar sig kön lång utanför stället. Lördagar och söndagar mellan 11.00 och 17.00 är du välkommen att botanisera bland brunchklassiker på en gedigen meny. Deras blåbärspannkakor är en riktig Instagram-favorit.

10. Mister French

Pris: Buffé för 365 kronor per person
Adress: Tullhus 2, Skeppsbrokajen
mister french brunch recension
Om du älskar skaldjur och bubbel är det till Mister French du ska vallfärda på lördagar och söndagar mellan 12.00 och 16.00. Restaurangen bjuder på en stor buffé med färska skaldjur, grillat och goda sallader och utsikten över Stockholms ström är en en aktivitet i sig.

11. Herr Julius C/O Strand Hotel

Pris: Buffé för 325 kronor per person
Adress: Nybrokajen 9
brunch herr julius recension
Mellan 12.00 och 15.00 på lördagar och söndagar bjuder Herr Julius in till en storslagen brunch med svenska och skandinaviska platser. Utsikten är trollbindande och maten är helt magisk. Boka gärna bord i förväg och be om fönsterplats!

Läs även:
Topplista: Europas bästa restauranger 2016
10 restauranger med makalös utsikt som du måste besöka
Svenska restauranger som får en stjärna i Michelinguiden 2016

Foto: Respektive restaurang


Annons

Laddar