Annons

Annons

Stockholms Stadsmission gör smycken med LA Sthlm
Annons


"Nyckelbarn" i samarbete med Stockholms Stadsmission och LA Sthlm

"Nyckelbarn" i samarbete med Stockholms Stadsmission och LA Sthlm

Stockholms Stadsmission har i samarbete med LA Sthlm tagit fram smyckeskollektionen ”Nyckelbarn” för att uppmärksamma det ökande antalet barn som lever i utsatthet i Sverige. All vinst går till Stockholms Stadsmissions verksamhet för barn och unga.

Kollektionen består av halsband och armband med berlocker i form av nycklar.

  • Halsband med 90 cm mellangrov kedja, 1 000 kr.
  • Halsband med 45 cm tunn kedja, 850 kr.
  • Armband av standardstorlek med grov kedja, 850 kr.
  • Endast berlock, 650 kr.

Namnet ”Nyckelbarn” är en äldre benämning på barn och unga som var tvungna att klara sig själva eftersom föräldrarna arbetade eller inte tog sitt ansvar. Barnen hade ofta sin hemnyckel i ett band runt halsen, varav namnet och själva symboliken i smyckeskollektionen..

– Mina smycken utsmyckas ofta med ett hjärta som en symbol för kärlek. I detta fall är det en nyckel som symboliserar barns utsatthet. Genom att bära nyckeln visar man att man tar ställning mot det ökande antalet utsatta barn i Sverige, säger Isabel Lennse, LA Sthlms grundare och designer,

Kollektionen finns att köpa i Stockholms Stadsmissions webbshop och de egna second hand-butikerna, samt hos återförsäljare av LA Sthlm.

Halsbanden "Nyckelbarn" i samarbete med Stockholms Stadsmission och LA Sthlm

– Vi möter dagligen barn och ungdomar som på olika sätt lever i utanförskap. Det kan handla om barn som är socialt utsatta, men även ungdomar som ofrivilligt lever i hemlöshet. Genom att köpa smycket Nyckelbarn bidrar man till barn och unga som har det extra tufft. När man bär smycket blir man dessutom en ambassadör för de barn och unga vi möter och förhoppningsvis kan kunskap om deras utsatthet i staden spridas, säger Yvonne Borg, kommunikations- och insamlingschef på Stockholms Stadsmission.

Armbandet "Nyckelbarn" i samarbete med Stockholms Stadsmission och LA Sthlm

Av: Rose-Marie Söderlund


Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar