Annons

Annons

Stor guide: Så slipper du torr hud i vinter
Annons


torr hy vinter

CHIC ger dig knepen som botar torr hy i vinter.

Under hösten och vintern är det inte ovanligt att huden stramar och känns torr. Kylan kan förvärra symptomen – och den torra inomhusluften gör inte heller saken bättre. CHIC listar 11 smarta knep som gör att du slipper torr hud i vinter.

1. Skrubba, skrubba, skrubba
När huden känns torr och trist är det bra att skrubba bort gamla hudlager. Använd en mild peelingkräm eller en skrubbvante i duschen en till två gånger i veckan. Se till att inte skrubba för ofta – det kan förvärra din torra hud. Toppa med en återfuktande ansiktsmask efteråt!

2. Ät rätt
Kosten kan inte bota din torra hud, men det kan hjälpa dig lite på vägen att äta rätt. Kom ihåg att dricka mycket vatten (tjatigt, vi vet, men det hjälper faktiskt!) och boosta gärna med extra omega 3 (finns i tablettform eller i fisk som lax och sill).

3. Byt ut dina produkter
En lättare ansiktskräm som du har använt hela sommaren är med största sannolikhet inte lika optimal för vintervädret. Se över dina produkter och byt ut dem mot fetare krämer som återfuktar huden.

4. Duscha smartare
Frisörer menar att det är bäst att tvätta håret ungefär två till tre gånger i veckan. Och trots att det kan kännas ofräscht att tänka likadant när det kommer till duschandet, så kan det vara nödvändigt när huden stramar.

Om du har torr hud menar hudläkare att du ska duscha ungefär två till fyra gånger per vecka – och absolut inte flera gånger om dagen. Byt ut din tvål mot en duscholja för att fuktbomba redan i duschen! Och försök duscha i ljummet vatten, väldigt hett vatten gör nämligen huden ännu torrare (även om det kan kännas lockande i vårt ruggiga klimat).

5. Handskar
Handskar är toppen mot torr hud. Satsa på ett par varma handskar när du är utomhus och låt händerna fuktboostas i ett par bomullshandskar när du har applicerat handkräm hemma. Bomullshandskarna gör nämligen att handkrämen tränger in lättare i händerna.

6. Återfukta vid datorn
Införskaffa en facemist om du sitter vid datorn hela dagarna. Sprayen fixerar din makeup och återfuktar din hy.

7. Ta hand om läpparna
Läpparna får också utstå extra påfrestningar under vinterhalvåret. Undvik att slicka dig på läpparna – det förvärrar problemet – och återfukta med läppbalsam med jämna mellanrum.

8. Ta hjälp av proffs
Många lägger stora pengar på fel produkter på grund av okunskap. Fråga efter hjälp i butiken när du ska köpa produkter för just din hy, eller lyxa till det och besök en hudterapeut som kan tillgodose just dina behov.

9. Låt det grönska
En luftfuktare är en riktig hjälte för din hy i det kalla vädret, men gröna växter ska också kunna ge bättre luftfuktighet i rummet.

10. Tvätta vid rätt tillfälle
Duscha hellre på kvällen än på morgonen och försök att undvika att tvätta ansiktet precis innan du går ut – det kan förvärra din torra hy. Allra bäst är att bara tvätta ansiktet på kvällen, och inte på morgonen alls, för att behålla hudens naturliga fettlager.

11. Åk till värmen
Kanske inte det mest realistiska knepet – men en vecka i solen gör underverk för torr hy (och för själen)!

Läs även:
11 skönhetsmissar som får dig att se äldre ut
Steg för steg: Så får du fina fötter
CHICs beautyexpert: ”Så håller du dig snygg i kylan”
Redaktionens bästa tips mot torr hy
5 kroppsoljor som mjukgör

Av: Cassandra Lindblom
Foto: All Over Press


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar