Annons

Annons

Studie hävdar att blondiner är smartare än genomsnittet

Är blondiner dumma? Nej, det stämmer inte (såklart) och nu menar forskare att det faktiskt är raka motsatsen som gäller.

Nej, givetvis är blondiner inte dumma (ska vi bara ta och lägga den klyschan åt sidan för gott?). Däremot har forskare kommit fram till att personer med blont hår skulle kunna vara smartare än genomsnittet.

Annons

Studien, som har publicerats i Economics Bulletin, bygger på data från National Longitudinal Survey of Youth från 1979, där de har följ personer från 14 till 24 års ålder till i dag.

Forskningsledaren och initiativtagaren Jay L. Zagorsky kom fram till slutsatsen att blonda faktiskt är smartare – vilket krossar myten om dumma blondiner. De blonda kvinnorna hade ett genomsnittligt IQ på 103,2, följt av brunetter med 102,7 och rödhåriga med 101,2.

Skillnaden, menar man i studien, kan bero på en rad olika saker – bakgrund, klasstillhörighet och uppväxt, men om vi i ska ta resultatet med en nypa salt så kan vi i alla fall lägga fördomen om den dumma blondinen på hyllan ett tag framöver.

Läs även:
Budgetmärke kritiseras för att håna plus size-storlekar
Badmode 2016: 27 snygga bikinis och baddräkter
Fyra vanliga skönhetsmyter – CHIC reder ut och förklarar

Foto: All Over Press

Annons
Annons

AnnonsLaddar