Annons

Annons

Fem tecken på att du är redo att byta jobb

Funderar du på om det är dags att byta jobb? CHIC listar fem tecken på att du är redo att testa nya vägar inom arbetslivet.

Att byta jobb efter flera år på samma arbetsplats kan kännas både läskigt och jobbigt – men i många fall är det faktiskt bara en naturlig del av din utveckling i karriären. Ett nytt jobb utmanar dig, boostar din självkänsla och kan till och med få dig att tjäna ett par tusenlappar extra i månaden. Men är du redo för att byta jobb? CHIC listar fem tecken på att du kan vara det.

Annons

Är du redo att byta jobb?

1. Du börjar bli uttråkad
Eftersom ditt jobb i regel utgör åtta timmar av din dag behöver jobbet vara något du känner dig manad att göra. Det är viktigt att du trivs, att du har roligt och att du känner mening med det du gör. Att börja bli uttråkad på jobbet kan vara ett första tecken på att du borde söka nya vägar i arbetslivet. Med det sagt har alla toppar och dalar på jobbet – ingen skrattar dagarna i ända på sin arbetsplats. Men det är en skillnad på att känna sig generellt uttråkad på jobbet och att ha en dålig dag, vecka eller månad.

2. Du utvecklas inte
Vare sig du är ute efter en befordran eller att lära dig nya saker så kan det ge en känsla av hopplöshet när du inte längre utvecklas. När du kan alla uppgifter på en arbetsplats och inte längre tilldelas några nya, kan det vara dags att avancera genom att leta efter ett nytt jobb för att få en nytändning i karriären.

Läs även:
Snabba cash! Sju tips för att spara pengar till sommaren
Sex böcker att läsa om du satsar på en karriär inom mode
Hannah Graaf startade eget klädmärke – här är hennes bästa tips

3. Din lön har stannat av
Om du är ute efter att tjäna mer och känner att du har nått den högsta nivå du kan på din arbetsplats kan det vara ett tecken på att du är redo att söka nya jobb. På sikt lär det börja kännas omotiverande att gå till jobbet om du anser att du är värd en högre lön, trots att du vet att du inte kommer att få det.

4. Du känner dig utmattad
Om du börjar känna dig utmattad, både psykiskt och fysiskt, och misstänker att ditt jobb är boven i dramat är det en viktig varningssignal att ta på allvar. Börja med att ta upp problemet med din chef och märker du att problemen inte bemöts rätt är det dags att överväga att byta jobb. Långvarig stress kan leda till utmattning och utbrändhet, vilket aldrig ska förbises.

5. Du drömmer om något annat
Om du dagligen sitter och drömmer dig bort på jobbet om att starta eget och börja om på nytt kan det vara ett tecken på att det är dags att säga upp dig. Börja luska i om det är möjligt att uppnå drömmen och vad som rent konkret krävs av dig för att nå dit. Säg inte upp dig förhastat, men gå inte heller runt och dröm om något annat – det är aldrig för sent att satsa.

Läs även:
Cecilia Blankens om att vara entreprenör: ”Friheten gör mig kreativ och lycklig”
Anitha Schulmans bästa tips till dig som vill starta eget
Tre enkla steg: Så tar du kontroll över din ekonomi

Foto: IBL

Annons
Annons

AnnonsLaddar