Annons

Annons

Snabba cash! Sju tips för att spara pengar till sommaren

Sommaren är snart här - och utgifterna likaså. Ekar plånboken tom? CHIC ger dig sju tips för att spara pengar och för att dra in extra cash inför ledigheten.

Sommaren betyder inte bara solsken och ledighet – utgifterna tenderar att läggas på hög och att få panik för ekonomin är inte ovanligt, tvärtom! CHIC ger dig sju användbara tips för att spara pengar till sommaren och för att dra in snabba cash när kontot ekar tomt.

Annons

Klicka dig in i bildspelet nedan för att ta del av tipsen!

8
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Läs även:
Tre enkla knep: Så tar du kontroll över din ekonomi
Anitha Schulmans bästa tips till dig som vill starta eget
Sex knep för att spara ihop till drömväskan

1. Hamstra inte… Sälj!

Har du också en överfull garderob men inget att ha på dig? Och framförallt ingen plats att stoppa in nya kläder på? Då är det dags att rensa och sälja av plaggen du inte använder – ett smart knep för att spara pengar och tjäna lite extra inför sommaren. Börja där och jobba dig sedan runt resten av dina prylar hemma. Du kommer garanterat hitta en guldgruva du snabbt kan tjäna in stålar på genom sajter som Tradera och Blocket. Är du mer av en samlare och har svårt att göra dig av med saker? Ta hjälp av en kompis som agerar domare och som får veto över saker du har haft i garderoben för länge. Som exempelvis över den där tröjan med prislappen på som du ”någon gång när tillfälle ges” kommer att använda.

Psst! Kolla in CHICs tips för hur du får gör din annons mer attraktiv på Tradera och Blocket

2. Byt saker med varandra!

Trånar du efter att köpa något nytt? Oftast är det inte köpet som triggar endorfinerna utan känslan över att ha på sig – eller äga något nytt – oavsett om det är ”gammalt” eller använt tidigare. Någon annans skräp är ofta en annans skatt. Så varför inte boka in en kväll där du och ditt kompisgäng ses för att byta saker med varandra – helt gratis?

3. Hyr dina nya kläder och var miljövänlig samtidigt!

Ska du på fest och vet inte vad du ska ha på dig? Skippa sista minuten-köpet och var en strateg istället för en slösare. Låneapoteket och Sabina and Friends är bara två av många hemsidor som erbjuder dig att låna allt från festliga blåsor till skor och accessoarer för ett pris per plagg, en månadskostnad eller dygnsersättning. Det är smidigt och enkelt och framförallt billigt om du jämför med vad spontan- eller hetsköpet förmodligen skulle ha kostat din plånbok.

4. Tjäna pengar på annat!

Uthyrningstjänster för privathem som Airbnb är ett perfekt vapen att ta till om kassaskåpet ekar tomt hemma. Har du en inbokad semester eller weekendresa framför dig? Eller varför inte passa på att hälsa på hemma hos dina föräldrar över helgen? Utnyttja tiden du är borta och tjäna en slant på att lägga ut lyan här. Priset per natt och hur länge du vill hyra ut din bostad bestämmer du själv. Varning – vi har testat och den enda risken är att det är lätt att bli beroende.

Wow! Här är världens mest imponerande boenden på Airbnb

5. Fimpa onödiga utgifter!

Får du till exempel en faktura hem som kostar mellan 30 och 50 kronor extra varje månad istället för att ha allt på autogiro? Har du ett mobilabonnemang du har haft forever som du aldrig har prutat på tidigare? Eller har du kanske ett gymkort du ändå inte använder? Det är lätt att vardagen bara springer förbi och att saker tickar på av sig själva. Men tänk vad mycket pengar du kan spara genom att se över dina utgifter. Just nu översvämmas internet av olika sidor som erbjuder gratis personliga tränare. Så varför inte avsluta gymkortet och förflytta träningen hem till vardagsrummet istället? Det går fort och smidigt att ändra en faktura till autogiro – så gör det nu! Telefonoperatörer uppdaterar ständigt sina abonnemang och har du varit kund hos företaget länge har du alla chanser till ett bra förhandlingsläge att få en billigare månadskostnad.

6. Handla smart!

Är du en person som inte tittar på priset när du handlar? Gör om och gör rätt. Det skiljer faktiskt flera kronor beroende på vilket märket du väljer av varan i matbutikerna. Så var noggrann och jämför. Om du ändå ska handla en apelsinjuice – varför inte ta den för åtta kronor istället för 32? Här kan du spara pengar snabbt utan att egentligen kompromissa alls.

7. Samla medlemskort och poäng!

Medlemskorten kostar inget att ha – men ger desto mer. Om du ändå ska handla till exempel kläder, skönhet eller mat – varför inte alltid göra det på samma ställe? NK, Åhléns eller till exempel Kicks har likadana utbud på smink. Så istället för att köpa din makeup i olika affärer – välj en. Detta ger dig poäng som tillslut ger dig bonuscheckar eller pengar att spendera i varuhuset. Katching!

Läs även:
Så reser du lyxigt till budgetpris
Gratisnöjen! Så sparar eller tjänar du extra pengar i sommar
Så lång tid tar det att spara till en Chanel Boy Bag (vi har räknat!)

Foto: IBL

Annons
Annons

AnnonsLaddar