Annons

Annons

Tre enkla och billiga knep som får ditt hem att se lyxigare ut

Hur får du ditt hem att se dyrt och lyxigt ut med små medel? CHIC listar tre stilsäkra tips!

Vem vill inte ha lite extra flärd hemma? Det finns faktiskt en mängd tips som får ditt hem att se lyxigt ut. Som en guldspegel, kristallkrona eller placera gardinerna högt i tak. Vill du ha mer inspiration? Här kommer tre enkla och prisvärda knep:

Annons

blompiedestal

1. Blompiedestalen i hallen
Bästa knepet för att få din hall att se lite pinterestvänligt ut? Investera i ett runt hallbord. Tänk hallen i Mirandas lyxiga jättevilla i Djävulen bär Prada. Det behöver däremot inte vara dyrt för att se lyxigt ut. Kolla exempelvis på loppmarknader eller Blocket. Bor du i lägenhet? Investera i ett smalt hallbord istället som du kan ha mot en vägg. Tänk lite Charlotte i SATC. Pynta bordet med en snygg vas med färska blommor (förslagsvis liljor) för en lyxig feeling. Visst känns det lockande med en dyrare från Svenskt Tenn, men ställen som MIO och Ikea har faktiskt både snygga och prisvänliga vaser.

Relaterat:
Ikea släpper kollektion med Hay och Tom Dixon

lyx3

2. Rullade handdukar, marmor och mässing i badrummet
Visst vore det drömmen att klä in hela badrummet i marmor, men tyvärr är det ju ganska så dyrt. Det är tur att det faktiskt finns många andra sätt för att ge badrummet en lyxfeeling. Till exempel med rullade eller fint vikta handdukar (äkta spafeeling) och du får genast en lyxig touch. Köp på dig ett gäng vita små handdukar på exempelvis Ikea för ca 4 kr/styck och placera dem rullade i en vacker korg i badrummet. Slösa dem ordentligt, typ en för varje användning. Andra sätt att ge badrummet lite lyxfeeling? Placera en mässingskruka i badrummet (finns mängder på kedjorna som inte kostar skjortan) eller investera i snygga marmordetaljer som exempelvis en tvålkopp.

hotellsäng

3. Hotellsängen
Hur får du ditt sovrum att se dyrare ut? Svaret: investera i stora härliga kuddar och bädda i äkta hotellanda. För lite extra lyxig feeling: välj färger som vitt och beige. Sänglakan behöver inte vara så dyrt. Det går både att fynda på de lite större varuhusen som som säljer heminredning, förslagsvis Åhléns.

Läs också:
Så är Haymarket by Scandic – Stockholms nya trendhotell
Sveriges bästa spa – CHIC listar sex lyxiga favoriter
Tricket: Så gör du lyxig äggröra som på hotell

Foto: Pinterest

Annons
Annons

AnnonsLaddar