Annons

Annons

Så ofta ska du tvätta dina jeansshorts (egentligen!)





Sommaren är här, liksom shortsens högtid. Hur härligt det än må vara att ta på sig ett par fräscha och nytvättade jeansshorts, så bör du faktiskt tänka både en och två gånger innan du kastar in dem i tvättmaskinen.

Det är allmänt känt att jeans inte ska tvättas för ofta, särskilt inte om de är färgade, eftersom färgen då snabbare slits bort. Men hur ofta ska ett par färgade jeansshorts egentligen tvättas för att hålla färgen så bra som möjligt? Svaret är kanske inte riktigt som du hade trott.

Annons

Missa inte:
1 kjol – 3 looks: Så stylar du sommarkjolen
29 snygga bohemiska plagg inför sommaren 2016
19 trendiga jumpsuits – perfekt till sommaren

Den brittiska tidningen The Guardian har undersökt vad som egentligen gäller. Svaret skiljer sig åt beroende på om dina shorts är naturligt tvättade (raw jeans) eller om de är färgade. Färgade jeansshorts är alltså sådana som inte har tvättats av tillverkaren efter färgningsprocessen.

Så hur ofta ska ett par sådana jeansshorts egentligen tvättas? Svaret på den frågan är aldrig! Dina shorts blir givetvis rena när du tvättar dem i 60 graders kulörtvätt, men färgen kommer att slitas bort betydligt mycket snabbare än om du hade låtit bli.

Du bör ändå tänka på att tvätta dina färgade jeansshorts minst en gång per år eftersom det samlas en hel del bakterier i området kring gylfen som kan ge dig besvär. Om du absolut inte vill slänga in dem i tvättmaskinen kan du alltid lägga shortsen i en plastpåse och förvara dem i frysen i minst tre dygn. Kylan dödar både småkryp och bakterier, samtidigt som den bevarar skicket på dina jeansshorts.

Läs också:
Sommarmode 2016: 20 snygga shorts för alla tillfällen
22 snygga baddräkter inför sommaren 2016
Sommarmode i större storlekar – 21 snygga plagg

Foto: Tumblr

Annons
Annons

Annons



Laddar