Annons

Annons

Tvätta håret på rätt sätt – så gör du

Att tvätta håret på rätt sätt gör att det känns rent längre. CHIC har knepen som gör att du slipper flottig hårbotten i ett par dagar extra.

Precis som med all annan rengöring finns det rätt och fel sätt att tvätta håret på. Men om du tvättar håret på rätt sätt kan du faktiskt hålla det rent och fräscht längre – vilket i sin tur sliter på håret mindre om du tvättar det mer sällan. CHIC har knepen som hjälper dig på vägen!

Annons

Läs även:
Fem märkliga beautyhacks från kändisvärlden
Fyra vanliga skönhetsmyter – CHIC reder ut och förklarar
Så lyckas du med brun utan sol (+ produkterna som får bäst i test!)

1. Schamponera lagom mycket
Vårt svenska favoritord har sällan passat så bra. Lagom mycket schampo är varken för mycket eller för lite – ta en klick stor som en tiokrona ungefär, beroende på hur tjockt hår du har. För mycket schampo eller balsam tynger istället ner håret.

2. Schamponera rätt
Börja med att massera in schampot i hårbotten och jobba dig utåt. Var extra noga kring öronen och i hårfästet (kort och gott – där håret blir flottigt snabbare). Massera med fingertopparna, inte med naglarna.

3. Tvätta håret två gånger
Om du tvättar håret mer sällan är det extra viktigt att upprepa proceduren två gånger. Den första tvätten gör att du tvättar bort gamla produktrester ur håret, medan den andra omgången låter schampot verka på rätt sätt. Om du till exempel har ett volymgivande schampo kommer det verka bättre andra gången.

schampo bäst i test
1. Schampo för blondiner, Schwarzkopf
2. Favoriten dig med normalt hår, Sachajuan
3. Garanterat maxad volym, Maria Nila
4. Vårdande och stärkande schampo, Moroccanoil

4. Välj produkter efter din hårtyp
Det är faktiskt ingen myt att hårprodukter fungerar på olika sätt. Precis som när det kommer till hudvård är det viktigt att du väljer produkter som är anpassade för dig och din hårtyp för att de ska fungera optimalt. Fråga din frisör om hjälp om du känner dig osäker – de är proffsen!

5. Avsluta med balsam
Kom ihåg att börja med schampo, sedan hårinpackning och avsluta med balsam. Anledningen är att hårinpackningen verkar när stråts fjällskikt är öppet. Balsam däremot sluter hårstråt igen, vilket gör att inpackningen har mindre verkan om du tar den sist.

6. Rätt produkt på rätt plats
Balsam hör hemma i torra toppar och schampo verkar bäst i en fettig hårbotten. Tänk på att inte tynga ner håret onödigt mycket med balsam i hårbotten – det kan ge intryck av att håret är otvättat, vilket gör att du hamnar i en ond spiral och tvättar (och sliter på det!) för ofta.

balsam bast i test
1. Lyxigt balsam från Balmain
2. Balsam för torrt och sprött hår. Redken
3. Intensivt vårdande inpackning, Pureology
4. Värmeskyddande serum, Bumble and Bumble

Läs även:
Vårens parfymer 2017 – så doftar de
Sex hemligheter som din frisör aldrig kommer avslöja för dig
Vårens snyggaste nagellack i pastellfärger

Alla produkter i denna artikel är utvalda av CHICs redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.

Annons
Annons

Annons

Laddar