Annons

Annons

Så vill tvillingarna Lagergren hjälpa andra att komma över komplex inför bikinisäsongen

Tvillingarna Angelica och Jessica Lagergren lade för en vecka upp sedan upp en varsin bild i sociala medier iklädda baddräkt - för att en gång för alla slå tillbaka mot kroppsångest och komplex.

För lite drygt en vecka sedan lade tvillingarna Angelica och Jessica Lagergren upp en varsin bild i sociala medier, där de båda var klädda i baddräkt. I de tillhörande bildtexterna kunde vi läsa att tvillingarna har bestämt sig för att göra slut med kroppsångest och komplex och för att peppa andra att känna samma sak. CHIC passade på att fråga systrarna hur de har lyckats dumpa ångesten och bara leva livet i sommar!

Annons

Angelica, vad var det som fick dig att lägga upp bilden på Instagram?
– Jag har haft komplex för mina celluliter på låren och rumpan så länge jag kan minnas. Jag bestämde mig bara nu för att nu i sommar ska jag strunta i allt vad komplex heter och bara ha det roligt. Jag är trött på att gå omkring och skämmas och vara missnöjd över att låren är gropiga. Det är ju bara jag som bryr mig och det är onödigt att slösa massa negativ energi på det.

Jessica, var det självklart att hänga på initiativet?
– Ja, det var självklart för mig att hänga på Angelicas initiativ. Hon skickade en bild på sig själv till mig i baddräkten och det var jag som uppmuntrade henne att publicera den i sociala medier. Jag tycker att Angelica är helt fantastisk som lägger ut en bild för att peppa andra.

Var det här något ni kom på själva eller hade ni fått frågan från era följare?
Angelica: Det här kom jag på helt själv. Jag testade baddräkten som jag fått i en goodiebag samma dag och bad min man ta en bild på mig i den. Jag smsade bilden till Jessica som uppmuntrade mig att lägga ut den på Instagram. Jag hade ingen aning om att jag skulle få så många likes och fina kommentarer.

Jessica: Det var min idé att Angelica skulle lägga upp den bilden i sociala medier. För några veckor sedan la jag upp en bild på Instagram på mig själv i bikini innan vi skulle åka till Grekland, och då fick jag väldigt många uppmuntrande kommentarer från mina följare.

angelica lagergren baddräkt

Angelica peppades av systern Jessica att lägga upp bilden i baddräkt.

Vad har ni fått för respons på bilderna av era följare?
Angelica: Nästan bara peppande och fina kommentarer. Det är fler som mailat, kommenterat och snapchattat att de tänker göra som oss – skippa komplexen och ha det roligt istället. Det har faktiskt bara kommit ett mail till mig där en man skrev att jag borde träna bort fettet på min rumpa, att det inte var någon trevlig syn.

Jessica: Jag har enbart fått positiv respons på bilderna som vi la ut. Läsarna hyllar initiativet att ha roligt istället för att fokusera på hur kroppen ser ut. Det blev likesfest utan dess like på instagram.

Hur lång har resan varit från att känna er osäkra till att lägga upp peppande bilder i badkläder i både bloggen och på Instagram?
Angelica: Sorgligt nog har den varit väldigt lång. Det har varit år av långa badlinnen, stora shorts och dagar då jag inte ens badade. Jag gjorde allt för att slippa åka till stranden. Det är först nu vid 30 års ålder som jag faktiskt kan sträcka på mig och säga att jag är stolt över min kropp. Jag älskar den!

Jessica: Den har pågått sen tidiga tonåren fram tills idag skulle jag nog säga. När jag var yngre kände jag mig väldigt osäker på mig själv och hur jag såg ut. Jag önskar att jag kunde åka tillbaka i tiden och krama mig själv och säga att inte bry mig så mycket om vad andra tycker och tänker.

jessica lagergren baddräkt

”Jag kände mig väldigt osäker på mig själv”, berättar Jessica Lagergren.

Har relationen till era kroppar förändrats sedan ni fick barn?
Angelica: Min kropp har förändrats en hel del efter två täta graviditeter. Brösten är tomma och små och magen mjuk och har bristningar på sig. Jag trodde att jag skulle tycka sämre om kroppen nu efter jag varit gravid, men jag älskar den ännu mer. Jag tycker att det är fint att höfterna blivit bredare och det är coolt att den lyckats bära två barn. Jag tycker på riktigt att kroppen är häftig och jag är stolt över att den här kroppen är just min.

Jessica: Efter att jag fick barn har jag accepterat hur min kropp ser ut på ett helt annat sätt än jag gjorde innan. Jag fick väldigt mycket bristningar på magen under graviditeten och det tog lång tid för mig att känna mig bekväm med det. Jag har helt enkelt valt att lägga fokus på annat än ränderna på min mage.

Vad skulle ni vilja säga till andra som inte känner sig bekväma i badkläder?
Angelica: Att lägga sitt fokus på roligare saker. Tänk om jag hade tänkt positiva tankar om min kropp istället när jag var 14-15 år. Tänk om jag hade badat istället för att ligga helt stilla på stranden. Jag hade samlat på mig massa roliga minnen istället för att mata kroppen med ångest och elaka tankar. Det är lättare sagt än gjort att lära sig att älska sin kropp. Vi är många som kämpar eller har kämpat med komplex dagligen. Men nu får det vara nog, nu måste vi lägga fokus på annat istället. Det är dags att börja vara snäll mot sig själv.

Jessica: Sträck på dig och njut av sommaren och allt roligt som händer istället för att noja över hur kroppen ser ut.

Härligt – ni är så inspirerande! Vad ska ni göra i sommar?
Angelica: Sola, bada, läsa böcker och leka med barnen. Och jobba! Jag längtar efter att komma igång med frilanslivet på riktigt.

Jessica: Jag kommer att åka ut en hel del med vår båt i sommar. Sen blir det en weekend till Astrid Lindgrens värld tillsammans med Angelica och barnen. Det blir även en sväng ner till familjens landställe i Torekov.

Angelica och Jessica Lagergren är 30 år och bor utanför Stockholm. De jobbar båda som frilansjournalister och driver podcasten Tvillingpodden tillsammans.

Jessicas blogg hittar du på jessicalagergren.se
Angelica bloggar med sin man på herrochfrulagergren.se

Läs även:
Oretuscherad modeserie ska hylla alla kroppsformer
Så ser det kvinnliga kroppsidealet ut i 17 olika länder
Sex vanliga tjejer plåtas som Victoria’s Secret-modeller

Foto: Jessica och Angelica Lagergren

Annons
Annons

AnnonsLaddar