Annons

Annons

Vad händer om Australien vinner Eurovision Song Contest 2016?

Vad händer egentligen om Australien vinner Eurovision Song Contest 2016? CHIC har svaret.

I kväll tävlar Australien i Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm med sångerskan Dami Im och låten Sound of silence. Låten är sedan tidigt i tävlingen segertippad och tog sig direkt vidare från semifinalen i torsdags.

Annons

Redan förra året var Australien med för första gången i Eurovision. Då var anledningen att Eurovision Song Contest firade 60 år, men efter en stor succé i tävlingen tillät man Australien att medverka även under 2016. 2015 var de garanterade en plats i finalen, men i år fick de tävla på samma villkor som alla andra, genom semifinalen.

Gilla CHIC på Facebook
australien eurovision song contest 2017

Kan Eurovision Song Contest 2017 hållas i Australien?

Men vad händer om Australien vinner Eurovision Song Contest 2016? SVT har tidigare rapporterat att det finns en plan om så blir fallet. Om de vinner kommer nästa års tävling att hållas i Europa, men arrangeras av den australienska tv-kanalen SBS i samarbete med en europeisk kanal. Det kommer alltså inte bli aktuellt att ha Eurovision Song Contest 2017 i Australien, oavsett om de vinner eller inte.

Däremot har SVT berättat att de tror att Eurovision har möjlighet att utvecklas till ett internationellt evenemang i framtiden. I år sänds finalen för första gången både i Kina och USA. Förra året sågs finalen var cirka 200 miljoner personer.

Missa inte goda Eurovision-recept:
Recept: Jordgubbar fyllda med Oreo-tryffel
Prosecco pops är sommarens fräschaste drink
Recept: Somrig drink med rosévin och jordgubbar

Foto: IBL

Annons
Annons

AnnonsLaddar