Annons

Annons

Valentino vill köpa Balmain för flera miljarder

Det italienska modehuset Valentino ryktas vara ute efter att köpa upp varumärket Balmain. Det franska modehuset har nu till torsdag på sig att acceptera eller neka det generösa erbjudandet.

Enligt den franska tidningen Les Echoes har Valentino lagt ett bud för att få köpa upp det franska varumärket Balmain. Det italienska modehuset erbjuder drygt 4,5 miljarder svenska kronor för att förvärva det franska märket som leds av creative director Olivier Rousteing.

Annons

Än så länge har varken Valentino eller Balmain bekräftat att budet har lagts. Om så är fallet har Balmains nuvarande ägare till torsdag på sig att bestämma om budet accepteras eller nekas. Den möjliga försäljningen grundar sig i att Alain Hivelins arvingar vill släppa kontrollen och sälja varumärket.

Gigi Hadid Balmain

Gigi Hadid gick visningen för Balmain under Paris fashion week 2016.

En försäljning skulle enligt uppgifter till Les Echoes göra Balmain värt närmare tre till fyra miljarder svenska kronor. För närvarande ligger varumärkets intäkter på drygt 280 miljoner kronor per år, enligt Business of Fashion.

Balmain är framför allt ett populärt märke bland yngre eftersom många kändisar klär sig i det, men också efter det lyckade samarbetet med H&M i fjol.

Läs även:
Anthony Vaccarello blir Saint Laurents nya creative director
Så mycket kostar kronprinsessan Victorias lyxväska från Valentino
Balmain släpper kläder för barn

Foto: All Over Press

Annons
Annons

AnnonsLaddar