Annons

Annons

Varning för den farliga (och äckliga) binnikemaskdieten
Annons


Ni kan vara lugna, maskarna på bilden är gjorda av godis.

Ni kan vara lugna, maskarna på bilden är gjorda av godis.

Inget tycks vara för äckligt eller bisarrt för att prova i jakten på snabb viktminskning. I skuggan av trendiga dieter som 5:2, GI och LCHF har binnikemaskdieten vuxit fram. Metoden går ut på att bantaren frivilligt äter nötkött infekterat med parasiter som sedan växer i magen och äter av din mat. Köttet är givetvis olagligt att sälja, men det finns köttfarmar som medvetet infekterar sina kor med maskägg och sedan säljer köttet på svarta marknaden.

Som om det inte vore äckligt nog att ha en flera meter lång parasit i magen, så fungerar inte ens metoden särskilt effektivt och är dessutom farlig. Enligt Stephan Rössner, professor i hälsoinriktad beteendeforskning, har det gjorts försök med binnikemask, men man upptäckte att försökspersonerna fick akut brist på B12 vilket ledde till grav blodbrist vilket i sin tur kan leda till nervskador.

Eftersom det är olagligt att sälja binnikemask finns det heller inte någon kontroll av vad det är som säljs och som köpare riskerar du att få i dig binnikemask från gris istället för ko. Den masken nöjer sig inte med att leva i din mage utan kryper upp till hjärnan där den kan ge dig epilepsi.

En binnikemask kan bli uppåt 20 meter lång och leva i 10 år!

En binnikemask kan bli uppåt 20 meter lång och leva i 10 år!

Om du ändå tycker att det låter som en bra idé att självmant smitta dig med inälvsmask, tänk på det här: det finns bara en väg för den meterlånga masken att komma ut (ditt anus) och det är inte bara fysiskt obehagligt – psykiskt kan det vara en väldigt påfrestande upplevelse.

Den forna supermodellen Tyra Banks varnade för den kontroversiella metoden i ett av sina program, men istället för att avskräcka så boostade inslaget efterfrågan på de förbjudna inälvsmaskarna.

Läs även: Varning för Barbiedrogen som gör dig brun och smal
Läs även: 10 sanningar och myter om dieter och mat

Av: Sanna Moen och Rose-Marie Söderlund


Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar