Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 180 sekunder
Annons


Brit Marling och Richard Gere spelar huvudrollerna i "Bedragaren".

Brit Marling och Richard Gere spelar huvudrollerna i "Bedragaren".

Hon ser allt, hör allt och läser allt. Jenny Bergquist har här valt ut godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

BRIT MARLING
Idag går dramat ”Bedragaren” upp på bio (bra film, se den!), med en magnetisk Richard Gere i huvudrollen. Hans dotter spelas av begåvade Brit Marling, en kommande stjärna som dessutom har hunnit med att regissera flera egna filmer.

STOCKHOLMS FILMFESTIVAL
Filmfesten pågår ända fram till 18 november och innehåller godbitar som snackisfilmerna ”The Master” och ”Rust and bone”. Alla filmer och var de visas hittar du på www.stockholmfilmfestival.se/sv

THE STAVES
Alla som gillar svenska systerduon First Aid Kit ska kolla upp de tre engelska systrarna EmilyJessica, och Camilla Staveley-Taylor, som också är grymma på stämsång. Lyssna på The Staves platta ”Dead & born & grown” här.

”CALL GIRL”
Redan hyllade och omtalade ”Call girl” är på många sätt en väldigt otäck film. Och hur kan den egentligen vara något annat när den handlar om hur två 14-åriga tjejer dras in i prostitution. Det blir inte mindre obehagligt när man vet att filmen bygger på verkliga händelser på 70-talet. Inte missa!

NICOLE SABOUNÉ
En svensk debutant som vi håller ett extra öga på är Nicole Sabouné (som du kanske såg i ”The Voice” på tv?). Hennes låt ”Unseen fotage from a forthcoming funeral” är en klar favorit.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist

Brit Marling på premiären av "Bedragaren".

Brit Marling på premiären av "Bedragaren".

Foto: All Over Press


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar