Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Tom Hardy och Jessica Chastain på filmfestivalen i Cannes i maj 2012.

Tom Hardy och Jessica Chastain på filmfestivalen i Cannes i maj 2012.

Hon ser allt, hör allt och läser allt. Jenny Bergquist har här valt ut godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

DVD: UTANFÖR LAGEN

Skådisgodis i form av självlysande Jessica Chastain, en härligt mumlande Tom Hardy och en skogstokig Guy Pearce lyfter dvd-aktuella ”Lawless” ett snäpp över den vanliga ”pangpang och tuffa killar”-filmen. Bitvis blodig och otäck, men samtidigt med ett varmt hjärta.

FILM: VACKER PÅ INSIDAN

Det är inre skönhet som räknas, det har vi ju fått lära oss. Men funkar det alltid så i verkligheten? Njaaa… ”Ego” är en inte jätteöverraskande men riktigt charmig svensk rom-kom/drama med många bra rollprestationer, och Martin Wallström är trovärdig i huvudrollen som den utseendefixerade Sebastian som tvingas omvärdera sina tvärsäkra åsikter när han förlorar synen efter en olycka.

FILM: PRISER TILL PRESIDENTEN

Eftersom Daniel Day-Lewis redan har börjat vinna priser för sin roll som den amerikanske presidenten Abraham Lincoln (i filmen ”Lincoln”) är det lika bra ni ser filmen nu så ni vet vad det handlar om när Daniel vinner en Oscar om nån månad. Och just det: Steven Spielberg har regisserat.

BOK: OSMART ATT SNACKA SKIT…

Joe har skrivit en bok som kastar enorma mängder dynga över staden där han växte upp – och dess invånare. Tanken var såklart att han aldrig skulle återvända, till den där hålan, men när hans pappa hamnar på sjukhus blir Joe så illa tvungen. Och om han trodde att folk i hemstaden skulle förlåta, då trodde han fel… Jonathan Troppers ”Boken om Joe” är en perfekt blandning av skratt, förnuftiga lärdomar, romantik och igenkännig. Ett riktigt fynd!

"Boken om Joe" av Jonathan Troppers.

"Boken om Joe" av Jonathan Troppers.

BOK: ÄNNU MER TÅRAR

Succé-tv-serien ”Torka aldrig tårar utan handskar” bygger ju på tre böcker av Jonas Gardell. Den andra – med undertiteln ”Sjukdomen” – finns i bokhandeln på måndag. Obligatorisk läsning!

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist

"Torka aldrig tårar utan handskar - 2. Sjukdomen" av Jonas Gardell.

"Torka aldrig tårar utan handskar - 2. Sjukdomen" av Jonas Gardell.


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar