Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Karin och Olof Dreijer i The Knife.

Karin och Olof Dreijer i The Knife.

Hon ser allt, hör allt och läser allt. Jenny Bergquist har här valt ut godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

MUSIK: KNIVSKARPT

Du har väl inte missat att svenska superduon The Knife har släppt en ny låt, ”Full of fire”? Både låten och videon har diskuterats flitigt på nätet. Vissa hatar, andra älskar. Se vad du tycker!

FILM: TERRORISTJAKT

Tokbegåvade i-ropet-skådisen Jessica Chastain har huvudrollen i Kathryn Bigelows redan tokhyllade och Oscar-nominerade ”Zero Dark Thirty”, filmen om jakten på Usama bin Ladin som drog igång efter 11 september 2001. Veckans absoluta måste-film, om ni frågar mig.

TV: SHOPPINGFAVORIT

Alla som har besökt det fantastiska varuhuset Selfridges på Oxford Street i London vet varför det behövdes en TV-serie som berättar historien om mannen som startade denna ständiga källa till glädje (hallå, skoavdelningen!!!) och dålig ekonomi. Jeremy Piven (Ari Gold i ”Entourage”) spelar huvudrollen och serien börjar på SVT klockan 21.30 imorgon lördag.

MUSIK: RÄTT IN I HJÄRTAT

Rockikonen Thåströms polare och gitarrist Pelle Ossler gör solomusik som griper tag som få andra svenska artister. På tydlig skånska sjunger han om kärlek som gick sönder, med en personlig ton och vidöppet hjärta. Jag älskar det här och önskar att fler upptäcker fantastiske Ossler. Nya plattan ”Stas” finns ute nu.

TV: I GODA VÄNNERS LAG

När jag var på restaurangen Vassa Eggen i Stockholm och käkade middag med några av mina bästa vänner strax före jul, satt Maria Montazami och hennes nya bästis Mindy vid bordet bredvid. (Oj så många som kom fram och ville prata och ta kort…) Troligen var de i Marias smällkalla hemland för att spela in den serie som börjar sändas på TV3 på tisdag, ”Maria & Mindy – best friends forever”, där vi får följa duon på en resa genom Sverige.

TV: DRA IN MAGEN…

Det blir trångt, men förhoppningsvis trivsamt, när Filip & Fredrik packar in sig i en hiss (!?) ihop med ett gäng gäster som ska intervjuas. Exakt hur det här ska gå till får vi se i Kanal 5 på tisdag kväll.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar