Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Elliphants nya ep "Live 'till I die" släpps nästa vecka.

Elliphants nya ep "Live 'till I die" släpps nästa vecka.

Hon ser allt, hör allt och läser allt. Jenny Bergquist har här valt ut godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

MUSIK: NY KLUBBDROTTNING
Svenska musikhybriden Elliphant (Ellinor Olovsdotter) kommer att bli stor. Och då menar jag STOR! Hennes in your face-blandning av klubbsväng , M.I.A-beats och popmelodier har varit en snackis länge, och i sommar lär vi se henne på varenda festival. Nya ep:n ”Live ‘till I die” släpps nästa vecka. Lyssna här!

Aaron Taylor-Johnson och Alicia Vikander i "Anna Karenina".

Aaron Taylor-Johnson och Alicia Vikander i "Anna Karenina".

FILM: FÖRBJUDET FÖRHÅLLANDE
Klassikern ”Anna Karenina” handlar om den gifta, ryska socitetsdamen Anna (Keira Knightley) som blir kär i den tjusige greve Vronsky (Aaron Taylor-Johnson). Som ni förstår går det inte alls för sig, och konsekvenserna för Anna blir brutala. Det här är en medryckande och snygg film som jag (trots vissa invändningar) tycker att ni ska gå och se redan ikväll. Extra plus för svenska Alicia Vikander som den sprudlande Kitty och burdust charmige Matthew Macfadyen som Annas bror Stiva.

KONSERT: SVENSK HÖJDARTRIO
Invigningen av nästa stora skrytbyggearena i Stockholm firas 24 augusti med en endagsfestival där Robyn, Kent och Lars Winnerbäck spelar. Det gör vi tummen upp för och ställer oss i kö när biljetterna släpps klockan 9 på måndag. För vi tänker INTE missa chansen att se den här magiska kvinnan på scen! (Och ja, killarna är rätt okej de också.)

FILM: CHICK-LIT PÅ BIO
Kajsa Ingemarssons supersuccé ”Små citroner gula” har blivit film, en svensk rom-kom med Rakel Wärmländer, Sverrir Gudnason och Josephine Bornebush i huvudrollerna. Gillade du boken ska du absolut sen den här lättsamma men aningen förutsägbara historien.

BOK: VI SKA SY OCH VI SKA KLIPPA…
Gillar du kläder men har svårt att hitta det du verkligen vill ha? Lösningen (om du är händig, alltså) är att sy själv. Behöver du hjälp på traven kan designern Jenny Hellström Ruas nysläppta bok ”Sy! Från hood till skjortklänning” vara en bra kompis. Sen är det bara att sätta igång. Jag menar, kan mössen i ”Askungen” så kan väl du!

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist

"Sy! Från hood till skjortklänning" av Jenny Hellström Ruas.

"Sy! Från hood till skjortklänning" av Jenny Hellström Ruas.


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar