Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Mila Kunis, James Franco, Michelle Williams och Rachel Weisz i "Oz the Great and Powerful".

Mila Kunis, James Franco, Michelle Williams och Rachel Weisz.

”Trollkarlen från Oz”, Justin Timberlake, ”Partaj” och ”Faro”. Jenny Bergquist har här valt ut godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

FILM: HOKUS POKUS!
Att göra nya filmer som utspelar sig före andra kända filmer är poppis. ”Terminator”- och ”Star Wars”-serierna har redan fått så kallade prequels och nu är det musikalklassikern ”Trollkarlen från Oz” från 1939 som får en. Idag går ”Oz the Great and Powerful” upp på bio, med James Franco, Michelle Williams, Mila Kunis och Rachel Weisz i huvudrollerna. Återstår att se om det blir biomagi.

MUSIK: SÅ SKA DET LÅTA
Ni har inte glömt att Justin Timberlake är sångare va? Det är ju lätt hänt, eftersom JT har varit så upptagen med att vara skådis och kändis de senaste åren. Men i veckan kommer hans nya album, ”The 20/20 experience”. Sång- och dans-Justin är tillbaka!

TV: HAR NI FEST ELLER?
Svenska humorprogram som inte är speciellt roliga har vi sett komma och gå under åren, men Kanal 5:s ”Partaj” har (för det mesta) lyckats där så många andra har snubblat. Nu på söndag rullar säsong tre igång!

FILM: PÅ RYMMEN
I ”Faro” spelar (heta!) svenskdanska skådisen Jacob Cedergren pappan som misstänks för ett mord och i desperation tar med sig sin dotter och försvinner ut i skogen. En vacker och långsamt poetisk berättelse där naturen borde få en nominering för bästa biroll.

MUSIK: KÄRLEK, HUR SVÅRT SKA DET VARA?!
Min kompis David och jag vurmar båda två för låtar som handlar om kärlek av den jobbiga, stökiga sorten, och hittar vi något extra bra brukar vi skicka de låtarna till varandra. För någon månad sen dök den här godbiten upp på min Facebook-sida, och nu har jag spelat både ”Song for Zula” och resten av Phosphorescents album ”Muchacho” (släpps på måndag) många, många gånger.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar