Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Connie Britton och Hayden Panettiere spelar huvudrollerna i "Nashville".

Connie Britton och Hayden Panettiere spelar huvudrollerna i "Nashville".

Populär TV-serie, ny hitlåt och världens roligaste komiker. Jenny Bergquist har här valt ut godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

TV: KVINNOR PÅ TOPP
Jag har både slutat röka och slutat äta godis de senaste åren, men som ni vet är summan av lasterna konstant. Mitt senaste beroende är den härligt riviga serien ”Nashville” (visas på TV3), med två rivaliserande countrystjärnor i fokus. Förutom all bra musik älskar jag att serien har flera vassa kvinnor i huvudroller, och att det dessutom är en kvinna på 40+ som är den som alla snubbar dras till. Inte missa, y’all!

MUSIK:
Förutom att jag hånskrattade första gången jag hörde Spice Girls ”Wannabe” och dömde ut den som ”ett skämt” brukar jag vara ganska bra på att gissa vilka låtar som ska bli hits. Och det är precis vad Lulu James nedpitchade discolåt ”Closer” kommer att bli.

STAND UP: VÄRLDENS ROLIGASTE
Det där med humor är givetvis väldigt personligt och subjektivt, men det är väl ändå ganska etablerat att engelsmannen Eddie Izzard är en av de allra största – och roligaste – komikerna just nu. (Eller, det har varit så ganska länge…) I april kommer han till Sverige och har ni möjlighet att se honom live, gör det. Här kan ni ser var och när han uppträder – och så tar vi en gammal favorit från Izzard-arkivet. Den berömda ”Death Star Canteen”:

KONSERT: ARENAROCK PÅ LITEN SCEN
Arenasynthrockarna (och mina barndomsidoler) Depeche Mode gör sin enda sverigespelning på Peace & Love i sommar, och det är på de stora scenerna vi är vana att de håller till. Så det är bara att tacka och ta emot när det dyker upp mer småskaliga spelningar på nätet, som den de gjorde på ”Letterman” härom veckan. Då passade de på att provköra flera låtar från den nya skivan ”Delta Machine” som släpps på måndag. Här är en länk där du kan se hela konserten.

MUSIK: FÅ, MEN NAGGANDE GODA
Nu i veckan släppte den supereffektiva svenska rockduon Johnossi sin nya skiva ”Transitions”. Jag slutar aldrig att förundras över att två personer kan låta så mycket. Och så bra! Video till låten ”Gone forever”:

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar