Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Eva Mendes, Ryan Gosling och Bradley Cooper i "The place beyond the pines".

Eva Mendes, Ryan Gosling och Bradley Cooper i "The place beyond the pines".

Ryan Goslings nya film, James Blakes nya skiva och en handbok om vintageparty. Jenny Bergquist har här valt ut godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

FILM: FARLIG FARTDÅRE
Ryan Gosling spelar en kriminell kille som gillar att köra fort, men i övrigt har hans nya film ”The place beyond the pines” inte så mycket gemensamt med hiten ”Drive”. Bradley Cooper, Eva Mendes och Rose Byrne har de andra stora rollerna i det här hårdslående indiedramat.

MUSIK: SUCCÉN FORTSÄTTER
En av årets allra bästa låtar hittills är britten James Blakes nästan spöklikt vackra ”Retrograde”. Hans moderna soul-electronica gjorde stor succé på debutalbumet för ett par år sedan och på måndag släpps nya albumet ”Overgrown”. I augusti kan man se James på festivalen Way out west i Göteborg.

DVD: MONEY, MONEY, MONEY
Företagsledaren Richard Miller (mycket välspelad av Richard Gere) har ett framgångsrikt företag, en familj som avgudar honom och en snygg älskarinna. Men nu är allt på väg att glida honom ur händerna. Ett smart och spännande drama om pengar, makt, förtroende och klass, och det finns att hyra nu.

MUSIK: BLASKO ÄR INTE BLASKIG
Det finns en nerv och närvaro i den australiska sångerskan Sarah Blaskos röst som gör att man automatiskt stannar upp och lyssnar. Hennes musik är för det mesta lugn och stillsam pop, och nya skivan ”I awake” (som släpps på måndag) låter ungefär som om Anna Ternheims hade haft fest ihop med en stråkorkester. Långvideo till singeln ”I awake”:

BOK: DET VAR BÄTTRE FÖRR
Vintagetrenden verkar inte har några tankar på att dra sig tillbaka. Elsa Billgren släppte nyligen en bok om hur man bäst shoppar och tar hand om vintageplagg, och nu har den som vill ha fest med vintagetema fått sin alldeles egen handbok. I ”Vintageparty” av Linda Hansson, Emma Sundh och Louise Lemming finns tips på allt från drinkar till fiskdammspåsar.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist

"Vintageparty - fyndiga tips för flärdfulla fester".

"Vintageparty - fyndiga tips för flärdfulla fester".


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar