Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Robert Downey Jr och Gwyneth Paltrow på premiären av "Iron Man 3".

Robert Downey Jr och Gwyneth Paltrow på premiären av "Iron Man 3".

Robert och Gwyneth på filmpremiär, ny svensk musik och en dödsdömd 18-åring (med ett lyckligt slut). Jenny Bergquist har här valt ut godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

FILM: EN ANNAN SORTS JÄRNLADY
På sistone har snacket kring Gwyneth Paltrow mest handlat om huruvida hon sprider orealistiska och direkt farliga råd om mat via sin nya kokbok eller inte, samt att hon har valts till världens vackraste kvinna av People. Så det kan väl vara på sin plats att påminna om Gwyneths kärnverksamhet, det vill säga att hon är en duktig skådis. I ”Iron Man 3” behöver hon i och för sig inte överanstränga sig, men både hon och kollegan Robert Downey Jr är sevärda i det mesta de medverkar i.

MUSIK: DEN ENDA VÄGEN ÄR UPPÅT
Ett nytt svenskt band som vi håller ögonen på lite extra noga just nu är NoNoNo, som har drag av både Lykke Lis vemod och Icona Pops ös. Deras nya singel ”Pumpin’ blood” lovar verkligen gott inför framtiden: den där visslade slingan lär du höra en och annan gång i sommar.

FILM: SÅ LEVDE DE (INTE) LYCKLIGA….
Om en rom-kom är precis vad din helgtrötta skalle behöver, då ska du prova brittiska ”I give it a year”. Filmen handlar om Nat (Rose Byrne) och Josh (Rafe Spall), som bara har känt varandra ett halvår när de gifter sig. Och kanske var det ett lite överilat beslut: det visar sig nämligen att de inte passar så bra ihop som de trodde.

MUSIK: SVENSK POP
Svenska Maia Hirasawa har varit borta från scenen ett tag, och har under tiden bott i Japan ett tag, fått barn och så har hon gjort en ny platta. ”What I saw” är full av den där sortens snäll och trevlig (men ibland lite opersonlig) pop som vi svenskar inte verkar kunna få nog av.

BOK: ETT STULET LIV
18 år satt amerikanske Damien Echols i fängelse och väntade på att bli avrättad, för tre mord han inte hade begått. För ett och ett halvt år sedan släpptes han äntligen, och ägnar nu sin tid åt att resa runt i världen och prata om det han har varit med om. Han var nyligen på besök i Sverige, och hans hyllade bok ”Dödsdömd” finns ute nu. Det finns även flera bra dokumentärfilmer om det här spektakulära rättsfallet, den äldre ”Paradise lost” och den nyare ”West of Memphis”.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist

Damien Echols har skrivit boken "Dödsdömd".

Damien Echols har skrivit boken "Dödsdömd".


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar