Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Marion Cotillard på premiären av "Rust and Bone" i november.

Marion Cotillard på premiären av "Rust and Bone" i november.

Marion Cottilards hyllade film på DVD, Valerie Junes nya skiva och sista säsongen av ”The Hour. Jenny Bergquist har här valt ut godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

DVD: MAGISKA MARION
Franska skådisen och Chic.se-favoriten Marion Cotillard fick mycket beröm för sin roll i ”Rust and bone” när den gick upp på bio. Filmen handlar om en kvinna som blir rullstolsburen efter en olycka, och finns på dvd nu.

MUSIK: EN NY FAVORIT
Den begåvade amerikanska artisten Valerie June kommer från en liten stad i närheten av Memphis i södra USA. På sin platta ”Pushin’ against a stone” blandar hon soul, blues, bluegrass, country och all den andra musik hon växte upp med. Ihop med Valerie Junes speciella röst och en lätt retrodoftande produktion blir resultatet riktigt lyckat! Skivan släpps på onsdag.

TV: SNYGG BRITTISK SERIE
Ni har väl inte missat att den andra, och tyvärr sista, säsongen av den välgjorda och rappa serien ”The Hour” går på SVT just nu? Om ni råkat missa de första avsnitten av den här snygga brittiska serien, som utspelar sig i det tidiga 60-talets London, så ska ni genast söka upp dem på SVTplay.

MUSIK: VÄLFÖRTJÄNT HYPE
Ett av de mest omskrivna och uppskrivna banden just nu är engelska Savages. Deras uppdaterade postpunk har gjort dem till hett hipster-villebråd. Debutplattan ”Silence yourself” släpps i veckan, och till dess lyssnar vi på singeln ”She will” några gånger till och kollar på klippet där de spelar ”Husbands” hos Jools Holland på BBC.

BOK: SVÅRA VAL I SMART ROMAN
Saga, huvudpersonen i Karolina Ramqvists mycket läsvärda roman ”Alltings början”, går i gymnasiet i 90-talets Stockholm, hänger på innekrogar och går på fester. Hon slits mellan att vara den självständiga kvinna hennes mamma har uppfostrat henne till, och dragningen till den distanserade Victor som hon inleder någon sorts destruktiv relation med. Eller relation och relation; de ligger med varandra ibland och inte mycket mer. Boken finns i pocket nu.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist

Karolina Ramqvist har skrivit romanen "Alltings början".

Karolina Ramqvist har skrivit romanen "Alltings början".


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar