Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Gruppen She & Him består av M. Ward och Zooey Deschanel.

Gruppen She & Him består av M. Ward och Zooey Deschanel.

Visste du att Zooey Deschanel inte bara är skådis, utan även är med i ett band? Det och mycket mer har Jenny Bergquist koll på. Här är godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

MUSIK: HON & HAN ÄR TILLBAKA
Få band passar väl bättre att spela en solig dag än She & Him. Duon, bestående av M. Ward och Zooey Deschanel, fortsätter med det 60-talssound som nu har burit dem till tredje plattan ”Volume 3”. Zooey Deschanel visar än en gång att hon är precis lika bra som sångerska som skådis.

FILM: PÅ NYA RYMDÄVENTYR
Alltså, jag är personligen ingen trekkie, men jag tänker ändå se nya ”Star Trek: Into darkness” bara för att Benedict Cumberbatch (som brukar spela Sherlock Holmes på SVT) verkar vara en så ljuvligt bra bad guy.

MUSIK: HEJDLÖST SVÄNG
Amerikanska Vampire Weekends blandning av afrikanska rytmer, pop och indie skapade en mindre storm för några år sedan. Nu är bandet stort och etablerat, men sitt sound och sin pigga attityd har de kvar. Försök stå still till singeln ”Diane Young” om du kan! Nya plattan ”Modern vampires of the city” släpps i nästa vecka.

FILM: EN LITEN SMYGTITT
Den andra filmen i ”Hunger games”-trilogin, ”Catching fire” kommer inte på bio förrän i november. Men redan nu finns det en snygg trailer att titta på, vilket vi är många som kommer att göra eftersom halva världen verkar vara mer eller mindre öppet kär i Jennifer Lawrence.

BOK: EN MÖRDARE ÄR LÖS, IGEN
De är smarta de där deckarförfattarna. Eftersom de vet att vi svenskar älskar att läsa kriminalromaner i solstolen passar de på att släppa nytt lagom till semestrarna ska börja. I Mari Jungstedts senaste Gotlands-baserade deckare, ”Du går inte ensam”, försvinner två barn spårlöst, samtidigt som en ung kvinna hittas mördad. Gotland känns INTE som ett säkert ställe, det kan vi väl i alla fall konstatera.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist

Mari Jungstedt har skrivit boken "Du går inte ensam".

Mari Jungstedt har skrivit boken "Du går inte ensam".


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar