Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Carey Mulligan och Leonardo DiCaprio i "The Great Gatsby".

Carey Mulligan och Leonardo DiCaprio i "The Great Gatsby".

”The Great Gatsby”, filmfestivalen i Cannes och svenska skådisframgångar. Det och mycket mer har Jenny Bergquist koll på. Här är godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

FILM: ÅTERBESÖK HOS GATSBY
Så blev det äntligen dags för premiären av Baz Luhrmanns nya filmversion av klassikern ”Den store Gatsby”. Brist på konfetti, vackra kläder, storslagna kameraåkningar och färgfyrverkerier blir det INTE. Huvudrollerna görs av Leonardo DiCaprio och Carey Mulligan.

RADIO: FÖLJ MED TILL CANNES
På tal om ”Den store Gatsby”: filmen var öppningsfilm när filmfestivalen i Cannes drog igång i onsdags. Vill du vet vad som händer på festivalen föreslår jag att du bokmärker ”Kino”, det utmärkta filmprogrammet i Sveriges Radios P1. Programledar-Roger och producent-Lisa är på plats på Rivieran och gör intervjuer, ser filmer och knåpar ihop roliga podcasts varje dag. Eller så följer du dem på Twitter. Nästan som att vara där själv…

Lisa och Roger från "Kina" rapporterar från filmfestivalen i Cannes.

Lisa och Roger från "Kina" rapporterar från filmfestivalen i Cannes.

MUSIK: ETT NYTT KÄRLEKSBARN
Ja ja, Daft Punk är den stora musiksnackisen den här veckan, men det görs faktiskt annan dansmusik också. Alla ni som gillade Gnarls Barkleys ”Crazy” för några år sedan ska definitivt kolla upp Child of Lov. En platta från den mystiske artisten finns ute nu och singeln ”Fly” har hit skrivet över sig med stora bokstäver.

TV: SVENSKA FRAMGÅNGAR
Det fortsätter att gå bra för svenska skådisar utomlands. Näst på tur är Rebecca Ferguson som har fått en roll i brittiska BBC:s historiska dramaserie ”The White Queen” (börjar sändas i juni). Håll ett öga på den, och på Rebecca.

BOK: GATANS SUPERMODELLER
Vi älskar ju streetstyle och vi älskar Face Hunter, så den nya boken från Yvan Rodic, ”A year in the life of Face Hunter” känns som ett givet köp.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist

Yvan Rodic har gett ut boken "A year in the life of Face Hunter".

Yvan Rodic har gett ut boken "A year in the life of Face Hunter".


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar