Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Beyoncé på Sverige-besök, 90-talsnostalgi och Kanye Wests storhet.  Det och mycket mer har Jenny Bergquist koll på. Här är godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

KONSERT: BEYONCÉ PÅ BESÖK
På onsdag spelar Queen B i Sverige, på Globen i Stockholm. De av oss som inte har en biljett (suck!) får väl glädja oss med Beyoncés nya singel ”Grown woman” istället – helst i form av smygfilmade konsertklipp.

TV: 90-TALET I BACKSPEGELN
Förra året betade SVT av 80-talets viktigaste (eller bara väldigt minnesvärda och tramsiga) musikaliska stunder i serien ”The 80’s”. Nu är det dags för 90-talet att avhandlas. Ikväll klockan 21 börjar ”The 90’s” på SVT, och kör på i tio avsnitt. I det första får vi bland annat njuta av eurotechno. Vilken fest!

MUSIK: STÖRRE ÄN JESUS?
Han må ha ett ego större än Grönland, men så är Kanye West också en alldeles extra begåvad artist. I veckan uppträdde han på amerikanska ”Saturday Night Live” och körde bland annat den här feta (ursäkta klyschan!) låten, ”Black skinhead”, från sin kommande platta, lite lågmält döpt till ”Yeezus”. (Plattan släpps 17 juni.)

KONSERT: BLEKTA BLONDINER
De två kaliforniska systrarna Jennifer och Jessica Clavin är bandet Bleached, och de är på turné i Sverige nästa vecka. Om du saknar The Donnas och gillar en blandning av garagerock och poppig punk à la The Ramones, då kommer du att älska Bleached. På tisdag spelar de på Debaser i Stockholm, på onsdag på Pustervik i Göteborg.

FILM: DJANGO PÅ DVD
En av årets höjdare på filmduken, Quentin Tarantinos ”Django Unchained”, finns nu på dvd. Grymma skådisar, bra musik och en viktig story. Och så är den kul mitt i allt det allvarliga också.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar