Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Karolina Kurkova, Coco Rocha, Nigel Barker och Naomi Campbell.

Karolina Kurkova, Coco Rocha, Nigel Barker och Naomi Campbell.

Jakten på nästa supermodell, Oskar Linnros nya platta och en fotoutställning du inte vill missa. Det och mycket mer har Jenny Bergquist koll på. Här är godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

TV: MODELLERNAS KAMP
Behöver vi verkligen ytterligare en serie som letar efter nästa supermodell? Kanske inte, men vi kommer i alla fall att titta på ”The Face” som drar igång på Kanal 5 på onsdag kl 20. Naomi Campbell, Karolina Kurkova och Coco Rocha tävlar om vem som ska hitta nästa modellstjärna, och programledare är Nigel ”Top Model” Barker. Game on!

MUSIK: POP-PRINSENS COMEBACK
För tre år sedan blev tokbegåvade soulpopkillen Oskar Linnros debutplatta den sommarens soundtrack. Nu är han tillbaks med skivan ”Klappar och slag” och vi misstänker att historien är på väg att upprepa sig.

FILM: EN REJÄL KÄFTSMÄLL
Efter pressvisningen av ”Only God forgives” på filmfestivalen i Cannes buade vissa av filmjournalisterna, och efteråt har snacket mest handlat om att filmen av danske Nicolas Winding Refn (som gjorde ”Drive”) är på tok för våldsam. Däremot har Kristin Scott Thomas hyllats för sin roll som morsan från helvetet, och så är ju Ryan Gosling med. Han är inte otrevlig att titta på. Ja, ni gör som ni vill, filmen går hur som helst upp på bio idag.

MUSIK: HALLÅ SOMMARHIT!
I svallvågorna efter framgångarna för Icona Pop och Alina Devecerski kommer nu en massa dansvänlig pop stormande mot oss. Och det är såklart trevligt, speciellt om det låter så bra som exempelvis Navets nya singel ”One hundred years, ten thousand beats”. Hej på dej, lilla sommarhit!

UTSTÄLLNING: FOTOGRAF-LEGEND
Helmut Newton är en av de riktigt stora, legendariska fotograferna, och hans sätt att arbeta har haft ett enormt inflytande på bland annat hur modefotografi utvecklades och förfinades. Idag öppnas en stor utställning med hans bilder på Fotografiska i Stockholm, något man såklart inte ska missa.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist

Helmut Newton, Tied-up Torso, Ramatuelle, 1980 © Helmut Newton Estate

Helmut Newton, Tied-up Torso, Ramatuelle, 1980 © Helmut Newton Estate


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar