Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis och Kim Cattrall från SATC.

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis och Kim Cattrall från SATC.

Allas vår favoritserie ”Sex and The City firar 15 år i dagarna. Det och mycket mer har Jenny Bergquist koll på. Här är godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

DVD: GRATTIS, ÄLSKLING!
Häromdagen var det 15 år sedan det första avsnittet av ”Sex and The City” sändes (i USA) och jag tänker ta det som en utmärkt ursäkt för att plocka fram boxen och se utvalda favoritavsnitt.

DVD: JAKTEN PÅ FIENDEN
Nu under sommaren är filmutbudet på bio inte jättespännande, men som tur är släpps en riktigt bra film på dvd nästa vecka. I ”Zero dark thirty” spelar fantastiska Jessica Chastain den CIA-agent vars envisa letande till slut gjorde att Osama bin Ladin till slut hittades. En våldsam och otäck film, och den amerikanska vinklingen får man försöka att ha överseende med, för filmen är väl värd att se.

LÅT: EN DANSVÄNLIG GLÄDJESPRIDARE
Den låt som spelas allra flitigast hemma hos mig just nu är utan tvekan ”Alive” med Empire of the Sun. Duon från Australien är kända för sin melodistarka och upplyftande popmusik, och den här låten ger mig så mycket energi att jag nog kan leva på den hela sommaren. Den 17 juni släpper bandet sitt nya album, ”Ice on the dune”.

ALBUM: FOLKPOPENS DROTTNING
Superbegåvade engelska folkpop-artisten Laura Marling har i dagarna släppt en ny skiva, ”Once I was an eagle”, med låtar som andas ljumma vindar och sommar. Och bara det är ju förstås en bra anledning att skaffa den.

UTSTÄLLNING: BILDER AV EN NÄRA VÄN
Ni som befinner er i Stockholm 13-16 juni ska ta er till Design Hall vid Telefonplan där fotografen Emma Svensson ställer ut bilder på sin vän. obotligt cancersjuke Kristian Gidlund, mannen bakom bloggen ”I kroppen min” och boken med samma namn. Utställningen är öppen 16-20 på torsdag och fredag, 10-17 lördag och söndag.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist

Kristian Gidlund fotograferad av Emma Svensson.

Kristian Gidlund fotograferad av Emma Svensson.


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar