Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


AnnaSophia Robb som Carrie Bradshaw i "The Carrie Diaries".

AnnaSophia Robb som Carrie Bradshaw i "The Carrie Diaries".

Hur var Carrie Bradshaw från ”Sex and the City” som ung? Det och mycket mer har Jenny Bergquist koll på. Här är godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

TV: EN UNG CARRIE BRADSHAW
Ni har väl inte missat att ”The Carrie Diaries” började sändas på TV11 igår? Okej, men nu vet ni. Serien som följer en ung Carrie Bradshaw innan ”Sex & The City”-eran har förresten fått grönt ljus för en andra säsong.

BIO: ATT TA FRÅN DE RIKA…
Smarta och stilsäkra regissören Sofia Coppola har gjort veckans stora snackisfilm, ”The Bling Ring”. Filmen handlar om ett gäng ungdomar i Los Angeles som bryter sig in hos kändisar som Paris Hilton och Lindsay Lohan och stjäl designerprylar för miljonbelopp. Och jo, det här hände på riktigt för några år sedan. En vass och snygg film om vår tids fixering vid kändisar, yta och dyra prylar.

Sofia Coppola (vänster) och huvudrollsinnehavarna i "The Bling Ring".

Sofia Coppola (vänster) och huvudrollsinnehavarna i "The Bling Ring".

TV: BLODTÖRSTIG LÅNGKÖRARE
I slutet av femte säsongen av den blodiga sagan ”True Blood” drabbades den förr så milde vampyren Bill av totalt storhetsvansinne, och nu får jag äntligen se hur storyn ska utveckla sig. Plus en massa naken hud, rappa repliker och tuffa brudar som slår först och frågar sen, såklart. På måndag drar kalaset igång hos C More.

MUSIK: SVENSK SOMMAR-POP
Pop på svenska har gått väldigt bra de senaste åren, och alla ni som gillar Håkan Hellströms tonläge och tilltal ska kolla upp den nya singeln från bandet År&Dar, ”Du ligger med andra nu”. (Och jo, det är Adam Pålsson som var med i ”Torka aldrig tårar utan handskar” som sjunger i bandet.) En riktigt fin liten sommarhit!

BOK: EFTERLÄNGTAD STRÄCKLÄSARE
Amerikanska Curtis Sittenfeld är en av de senaste tio årens mest hyllade författare, med böcker som ”Prep” och tokhyllade ”Presidentens hustru” på sitt CV. Nu har hon äntligen släppt den nya romanen ”Sisterland” (endast på engelska än så länge) som handlar om tvillingarna Kate och Violet och deras väldigt olika sätt att hantera sin förmåga att se in i framtiden.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist

"Sisterland" av Curtis Sittenfeld.

"Sisterland" av Curtis Sittenfeld.

 

 

 

 


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar