Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Alicia Vikander och Keira Knightley är med i "Anna Karenina".

Alicia Vikander och Keira Knightley är med i "Anna Karenina".

Svenska Alicia Vikander och brittiska Keira Knightley är båda med i den hyllade filmen ”Anna Karenina” som nu släppts på DVD. Det och mycket mer har Jenny Bergquist koll på. Här är godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

DVD: KÄRLEK SOM GÖR ONT
Kärleken är inte logisk och kan få oss att göra saker vi aldrig annars skulle göra, saker som kan förstöra livet för både oss själva och andra. Det lär vi oss i Leo Tolstojs klassiker ”Anna Karenina”. Keira KnightleyJude LawAaron Taylor-Johnson och Alicia Vikander spelar huvudrollerna i den här snygga filmatiseringen som just har släppts på dvd.

MUSIK: DIREKT TILL DANSGOLVET
Karriären för den gamla 80-talsikonen Boy George har varit minst sagt krokig. Men nu verkar George ha hittat flytet igen, och hans nya singel ”Coming home” (under namnet Dharma Protocol feat Boy George) är en fantastiskt smittsam dansgolvsrökare.

FILM: FAMILJEHEMLIGHETER
Dokumentärfilmer har varit en stor hit på biograferna det senaste året, och nu kommer ännu en hyllad sådan till Sverige. Den kanadensiska skådisen och regissören Sarah Polley har gjort  ”Stories we tell”, som handlar om stora hemligheter i hennes egen familj.

MUSIK: HÅRDAST AV DE HÅRDA
Multigenremusikanten M.I.A. är (äntligen!) tillbaka med ny musik. Singeln ”Bring the noize” är det första vi får höra från den nya plattan som kommer i höst, och det är hårt, svängigt och ettrigt påträngande – precis det vi vill ha av M.I.A., alltså.

TV: STREET STYLE-FOTOTS FADER
På måndag visar SVT: s ”K Special” dokumentärfilmen om den inflytelserika fotografen Bill Cunningham, en mycket speciell man som har plåtat gatans mode för New York Times sedan Hedenhös dagar. En ljuvlig och väldigt intressant film, så missa inte den.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar