Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Keri Russell och Matthew Rhys spelar huvudrollerna i "The Americans".

Keri Russell och Matthew Rhys spelar huvudrollerna i "The Americans".

Keri Russell och Matthew Rhys som ryska agenter, Pedro Almodovars nya film och historien om Versace. Det och mycket mer har Jenny Bergquist koll på. Här är godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

TV-SERIE: SPIONER I FÖRORTEN
Den som letar efter en spännande tv-serie att plöja under semestern kan leta upp spiondramat ”The Americans”, där Keri Russell och Matthew Rhys spelar ryska agenter som lever ett på ytan vanligt och stillsamt förortsliv i USA i början av 80-talet. Hysteriska peruker och ett mycket tveksamt mode är en extra krydda.

FILM: UPP I DET BLÅ
Den spanske regissören Pedro Almodovar har tagit sig långt upp i luften i sin nya film, ”Kära passagerare”, där saker och och ting inte riktigt går som det är tänkt när ett flygplan hamnar i trubbel under en flygning över Atlanten.

MUSIK: NÄSTA STORA STJÄRNA?
Den unge britten Tom Odell spås en lysande framtid med sin Coldplay-aktiga pop och har redan fått bra skjuts i karriären. Hans debutplatta ”Long way down” finns ute nu.

DVD: OMDEBATTERAD FILM
En av de mest omdiskuterade svenska filmerna på senare år är ”Call girl”, där mycket av snacket tyvärr har rört sig om huruvida Olof Palme pekas ut som sexköpare eller inte. Det är synd, eftersom filmen tar upp allvarliga ämnen som ungdomsprostitution och hur illa det kan gå för den som har svårt att hitta sin plats i tillvaron. Filmen finns hur som helst på dvd nu.

BOK: FRÅN MODE TILL MORD
Verkligheten har en tendens att överträffa även de allra mest fantasifulla filmmanus. Historien om den italienska modefamiljen Versace – som journalisten Deborah Ball berättar i pocketaktuella boken ”Huset Versace” – är verkligen en sådan historia. Mord, intriger och glamour i en hejdlös, och helt sann, blandning.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist

"Huset Versace" av Deborah Ball.

"Huset Versace" av Deborah Ball.


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar