Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Angelina Jolie och Brad Pitt på premiären av "World War Z" i London.

Angelina Jolie och Brad Pitt på premiären av "World War Z" i London.

Brad Pitts nya zombierulle, en soulkung på Sverigebesök och en rörig nyhetsredaktion. Det och mycket mer har Jenny Bergquist koll på. Här är godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

BIO: BRAD RÄDDAR VÄRLDEN
Behöver vi ännu en ”världen går under”-film, kryddad med arga zombies? Kanske inte, men ibland är en heroisk Brad Pitt, kaos på jorden och en stor bytta popcorn ungefär vad en semesterslö hjärna klarar av. ”World War Z” har premiär idag.

KONSERT: MAGISK SOULRÖST
På sin senaste skiva jobbade soulkungen Bobby Womack med allkonstnären Damon Albarn från Blur, och även om soundet fick en lätt uppdatering är den självklara stjärnan som alltid Mr Womacks magiska röst. På onsdag spelar han på Cirkus i Stockholm, och vi hissar den stora Inte missa-flaggan.

TV: RÖRIGT PÅ REDAKTIONEN
HBO:s omdiskuterade journalistserie ”The Newsroom” är tillbaks med sina andra säsong nu på söndag. Om vi säger att det är lite rörigt på den där nyhetsredaktionen är vi diplomatiska.

BIO: MYSIGT TONÅRSTRUBBEL
Alla som gillade den varma dramakomedin ”Little Miss Sunshine” som kom för några år sedan kommer säkert att gilla ”The Way Way Back”. Flera av skådisarna från den förstnämnda filmen, bland andra Steve Carell, syns även i den här mjuka filmen om en tonårskille på semester med sin mamma och hennes nya kille.

UTSTÄLLNING: FRÅN KLUBB TILL CATWALK
Är ni i London någon gång mellan nu och 16 februari 2014 ska ni slira förbi Victoria & Albert Museum. Där visas en utställning som kikar på hur det mycket extravaganta klubblivet i London på 80-talet påverkade den brittiska modescenen. ”Club To Catwalk: London Fashion In The 1980’s” kommer garanterat att vara en fest för ögat, eftersom det tidiga 80-talet var en tid då minimalism i princip var förbjudet på klubbarna, och Culture Club-sångaren Boy Georges färgstarka stil var mer regel än undantag.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar