Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Håkan Hellström och Adam Lundgren från filmen "Känn ingen sorg".

Håkan Hellström och Adam Lundgren från filmen "Känn ingen sorg".

Filmen om Håkan Hellström, två heta festivaler och en film om campingsemester. Det och mycket mer har Jenny Bergquist koll på. Här är godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

FILM: HÅKANS LÅTAR PÅ BIO
Idag är det premiär för den så kallade Håkan Hellström-filmen, ”Känn ingen sorg”, den mest omsusade svenska filmen på evigheter. Det blir musik, kärlek och möten med låttexternas Lena, Eva och Johnny, och såklart en massa ramlande genom Göteborg.

FESTIVAL: NU ÅKER VI VÄSTERUT
Ni har säkert läst om ”festivaldöden”, och visst är det trist att klassiker som Peace & Love har packat ihop tältet för sista gången. Men, det finns ju så himla många andra bra festivaler! Way Out West i Göteborg är en favorit, och under årets version (8-10 augusti) kommer en hel drös bra artister till Göteborg. Jag har engelska Bat For Lashes som mitt allra största måste den helgen.

LEVANDE LEGEND: EN STOR LITEN IDOL
Helgen 2-3 augusti får festivalen Stockholm Music & Arts finbesök av en extraordinärt begåvad människa: Prince! Mitt tonårsjag kommer att svimma av lycka framför scenen, jag lovar. Andra artister ni inte får missa under helgen är Rodriguez (”Searching For Sugar Man”-mannen, ni vet!) och First Aid Kit.

FILM: CAMPINGSEMESTER ÄR DÖDEN
Vill ni gå och se en lite udda – men rolig – film så ska ni välja brittiska ”Sightseers”, där ett nyblivet par åker på en campingsemester som tar en aningen annorlunda vändning. Gillar ni svart humor är den här filmen en liten pärla. Premiär idag.

BOK: TUNGT TONÅRSBAGAGE
Sara Kadefors är en pålitlig författare som alltid skriver medryckande berättelser. Nu finns hennes senaste roman, ”Kast med liten kniv”, i pocket. Det är en riktig sträckläsare där den vuxna Jonas känslostumma nutid blandas med tillbakablickar till tonårstiden på 80-talet som formade den rädda man han är idag.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist

"Kast med liten kniv" av Sara Kadefors.

"Kast med liten kniv" av Sara Kadefors.


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar