Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Jamie Campbell Bower och Lily Collins från "Mortal instruments".

Jamie Campbell Bower och Lily Collins från "Mortal instruments".

Nästa stora ungdomsfilm, två heta tv-serier och sommarens sista festival. Det och mycket mer har Jenny Bergquist koll på. Här är godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

FILM: SUCCÉ FÖR SUPERKRAFTER
Om man ska tro förhandssnacket är ”Mortal instruments – stad av skuggor” nästa stora filmsuccé, i kölvattnet på ”Twilight” och ”Hunger games”, och lär göra stjärnor av Lily Collins och Jamie Campbell Bower. Idag går den upp på bio så då kan ni själva avgöra saken.

TV: SPIONER MITT IBLAND OSS
Det skulle vara synd om ni missade den utmärkta serien ”The Americans” bara för att den sänds på en mindre tv-kanal och relativt sent på kvällen. Serien handlar om kalla kriget-tiden på 80-talet och följer de ryska spionerna Elizabeth och Phillip, som utåt sett verkar vara som vilken annan amerikansk förortsfamilj som helst. Men nej, det är de INTE. Så, sök er till TV8 nu på torsdag, kl 22.10. Skriv upp och kom ihåg!

FESTIVAL: POPKALAS I STOCKHOLM
Har ni inte köpt biljetter till sommarens sista (?) festival, supertrevliga Popaganda, så är det hög tid. Festivalen hålls nästa fredag och lördag på Eriksdalsbadet i Stockholm. (Åh, Chic älskar stadsfestivaler!) Den imponerande pop-lineupen innehåller bland andra Hot Chip, The xx, en viss Håkan Hellström och hyllade Jessie Ware. Mer info hittar du här.

TV: VÄLSKRIVET DRAMA-GODIS
I måndags började SVT sända Jane Campions superba (och lite otäcka) tv-serie ”Top of the lake”, om en ung gravid flicka som försvinner i det vackra landskapet på Nya Zeeland, och polisen som gör allt för att hitta henne. Missade du första avsnittet finns det på SVT Play i några dagar till. Och på måndag ser vi avsnitt två, okej!

MUSIK: SKARPA SKOTTAR
Det har snart gått tio år sedan skottarna i bandet Franz Ferdinand slog igenom med megahiten ”Take me out”.  Den här veckan släpper de sitt nya album, ”Right thoughts, right words, right action” och de gör fortfarande ovanligt dansant indiepop.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar