Annons

Annons

Veckans nöjeskoll på 3 minuter
Annons


Hypade sångerskan Janelle Monáe släpper ny skiva i veckan.

Hypade sångerskan Janelle Monáe släpper ny skiva i veckan.

En hypad sångerska, en härlig skådis och en riktigt bra danslåt. Det och mycket mer har Jenny Bergquist koll på. Här är godbitarna ur nöjesvärlden du ska bry dig om just nu.

MUSIK: SVÄNGIG SUCCÉ
En av de senaste årens mest hypade artister – älskad av både publik, kritiker och andra musiker – är amerikanska Janelle Monáe. I veckan släpper den dansanta r’n’b/pop-tjejen sin nya skiva, ”The Electric Lady”. Storheter som Prince, Erykah Badu och Miguel är några av de som gästar, och succé är väl ingen vild gissning.

TV: FRÅN MC-KILLE TILL S&M-KILLE
Den som vill bekanta sig med (urhärliga) skådisen Charlie Hunnam innan han tar sig an huvudrollen i filmatiseringen av ”Fifty Shades of Grey” har ett utmärkt tillfälle nu. Serien ”Sons of Anarchy”, där han spelar MC-gangstern Jax Teller, börjar nämligen sin femte säsong på Kanal 9 nu på söndag. Och på tisdag börjar den sjätte säsongen sändas i USA.

MUSIK: BÄSTA DANSLÅTEN
Åh, brittiska dansakten Outfit och deras ”House On Fire”; huuur bra som helst, men så har jag ju alltid varit svag för dansmusik med en melankolisk underton. Alla ni som gillar typ Röyksopp och Hot Chip ska genast kolla upp Outfit.

BIO: ETT ÄLSKAT BAND KOMMER TILLBAKA
Utan Manchesterbandet The Stone Roses, som var så banbrytande och så viktiga i skarven mellan 80- och 90-talet, hade många av dagens band inte alls låtit som de gör. Och det ska vi tacka Ian, John, Reni och Mani för. Men man behöver inte vara ett jättefan av The Roses för att se dokumentärfilmen om dem, ”The Stone Roses: Made of Stone”, för den handlar egentligen lika mycket om hur det är att vara ett fan och älska ett band. Jag gick från biografen med ett stort leende på läpparna.

TV: TERRORISTJAKTEN FORTSÄTTER
I söndags rullade den tredje säsongen av ”Homeland” igång. Efter den röriga andra säsongen känns det som att det kan gå hur som helst nu, med Carrie och Brody och de andra. Så det är väl bara att fortsätta titta, även om logikluckorna är lika stora som Småland ibland.

Fler tips hittar du på twitter.com/jennybergquist


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar